Enlaces accesibilidad
Turisme a Baviera

És la ciutat alemanya de Passau la més bonica d'Europa?

  • La ciutat de Passau es troba a la regió de la baixa Baviera, al sud d’Alemanya
  • Segons el geògraf i explorador alemany Alexander von Humboldt, és una de les set ciutats més boniques del món
  • Pots veure a RTVE Play Catalunya el documental 'Turisme rural al mónque viatja al bosc bavarès

Per

La ciutat de Passau
La ciutat de Passau

La localitat alemanya Passau és la ciutat més bonica d’Europa i una de les set més belles del món, segons el geògraf i explorador alemany Alexander von Humboldt. Si vols comprovar-ho, hauràs de visitar-la! Tanmateix, per fer un tastet, t’expliquem els ingredients que han fet de Passau un dels llocs més meravellosos del continent.

Passau està ubicada la regió de la baixa Baviera, al sud d’Alemanya, i és d’origen romà. De fet, el Museu Kastell Boiotro evoca aquell temps i se situa a l'emplaçament de la primitiva fortalesa romana.

És la ciutat dels tres rius. El seu dibuix urbanístic s’adapta als enormes cabals d’aigua del Danubi, l’Inn i l’Ilz que divideixen el mapa de carrers, carrerons, places, racons extraordinaris i edificis històrics. Els rius van ser vies de comunicació que fomentaven el comerç de la ciutat de manera notable. El Danubi feia de frontera i l'existència d’una duana va aportar grans riqueses a l'edat mitjana a causa del negoci de la sal, l'anomenat or blanc.

Passau, al sud d'Alemanya

Passau, al sud d'Alemanya RTVE Catalunya

La catedral de Sant Esteve

Un dels monuments històrics més importants de Passau és la Catedral de Sant Esteve. Després de l'incendi que va assolar la ciutat el 1662, la imatge que tenim avui de l’edifici respon a la construcció barroca de Carlo Lurago de finals del XVII. El seu interior consta de tres naus decorades amb frescos i estucs. Tot i això, el més destacable és l'orgue de la Catedral, el més gran del món amb 17.974 tubs i 233 registres.

L'orgue de la Catedral de Sant Esteve

L'orgue de la Catedral de Sant Esteve RTVE Catalunya

Els barrets d’or

Els anomenats goldhüte, els barrets d'or, són un dels elements més característics de la tradició de Passau. Formen part del vestit folklòric femení del segle XIX i era un símbol amb el qual les dones mostraven que tenien molts diners. Actualment, moltes dones hereten la còfia bordada en or de les seves mares. També la poden comprar o algunes les fan elles mateixes a mà. Sabies que avui en dia són només 85 dones les que porten aquest barret d’or?

Goldhüte, barrets d'or

Goldhüte, barrets d'or RTVE

El bosc bavarès

Des de Passau pots seguir el Goldsteig, un camí que segueix en paral·lel el riu Ilz que s’endinsa en el bosc bavarès. És considerada la ruta amb certificat de qualitat més extensa d’Alemanya amb 660 kilòmetres de recorregut. Descobreix el bosc bavarès a ‘Turisme Rural al món’, disponible a RTVE Play Catalunya.