Enlaces accesibilidad
A Barcelona

Els treballadors de Nissan reclamen el desbloqueig de les negociacions per la reindustrialització

  • Volen pressionar a les dues administracions, la catalana i l'espanyola, per accelerar les negociacions amb nous operadors logístics
  • Els sindicats consideren un bon pas el preacord amb Silence, però creuen que és un projecte "petit"

Per
Preacord a Nissan: Silence ocuparà les instal·lacions de la companyia

Els treballadors de Nissan es manifesten aquest dimecres davant el departament de Treball de la Generalitat i fins a la delegació de Govern per demanar que s'acceleri el procés de negociació de reindustrialització de les plantes que va deixar buides el fabricant japonès a Catalunya, que va marxar de Catalunya a finals del 2021

Els empleats protesten contra els continus retards i contratemps de la reindustrialització per trobar un substitut al fabricant automobilístic. Amb aquesta mobilització, els empleats volen pressionar l'administració perquè publiqui "ja" el concurs per trobar un operador logístic per Zona Franca.

Un primer pas: el projecte de Silence

La protesta s'ha produït l'endemà del preacord tancat de matinada amb el fabricant de motos Silence per ocupar part dels terrenys, un pas que veuen com "un inici" però no el final del camí.

Els representants sindicals veuen amb bons ulls la proposta de Silence, però "necessiten un projecte més gran. Un hub". En aquest sentit, el secretari general de CCOO a Nissan, Miguel Ángel Boiza, ha avisat el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, que l'entesa amb la marca propietat d'Acciona no significa que el procés estigui acabat del tot.

"Sembla que el procés ja està acabat perquè hem tancat Silence. És un inici, però no va per bon camí. Continuen els retards", ha lamentat en una atenció als mitjans a la concentració.

Volen que comenci la licitació, que amb sort, consideren podria començar al juliol o l'agost. Els sindicats asseguren que hi ha "molt nerviosisme" perquè no s'estan complint els terminis pactats, que fixaven en el 30 de juny la data d'arrancada dels projectes, ha explicat el sindicalista.

Donarà feina a un centenar de treballadors ara a l'atur

Aquest preacord donarà feina a un 110 dels antics treballador de Nissan ara a l'atur dels entre 1.300-1.400 treballadors desocupats preocupats i esperant en total. Precisament, el conseller d'Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent, també ha defensat aquesta xifra davant el Ple del Parlament: "Permet la contractació de bona part dels treballadors i treballadores que es va quedar sense feina amb el tancament de Nissan que blinda la seva ocupació dels propers anys i això permet desbloquejar una part de la reindustrialització de Nissan".

En la mateixa línia, aquest dimecres en la sessió de control al Parlament, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, també ha celebrat aquest pacte: "Permetrà la contractació de bona part dels treballadors que s'han quedat sense feina".