Enlaces accesibilidad
Crisi laboral

Creix la intranquil·litat dels treballadors de Nissan

  • Els treballadors paren la producció per celebrar una assemblea
  • Els sindicats exigeixen un pla alternatiu per les plantes de Barcelona
  • La renúncia de la xinesa Great Wall Motors obliga a activar un pla B

Per
El futur dels treballadors de Nissan a l'aire

La preocupació pel futur dels prop de 2.500 treballadors de les plantes de Nissan a Barcelona creix a mesura que s’acosta la data definitiva de l’adeu de la multinacional japonesa a finals de mes. Aquest dimarts la plantilla de la Zona Franca de Barcelona han aturat la producció per celebrar una assemblea després que l'empresa xinesa Great Wall Motors anunciés ahir la seva renúncia al procés de reindustrialització de les plantes catalanes.

Els treballadors lamenten la renúncia de la xinesa GWM

Els comitès exigeixen a les administracions, de cara a la mesa de reindustrialització que tindrà lloc divendres, un pla alternatiu per donar-li un nou ús industrial a les plantes que l'empresa nipona abandonarà el pròxim 31 de desembre deixant en joc milers de llocs de treball.

Jonathan Molina, responsable de comunicació de CCOO en declaracions al Cafè d'idees de Ràdio 4 i La 2, ha lamentat la decisió del fabricant xinès, especialment després que les administracions arribessin a augmentar les ajudes fins a uns 200 milions d’euros.

Ajudes públiques per valor de 200 milions

Mentrestant, la tensió entre els treballadors creix. Reconeixen que encaren les darreres jornades d'activitat a la Zona Franca amb el nerviosisme de l'escenari incert que s'obre per davant després de la renúncia de la xinesa Great Wall Motor.

Aquest dilluns, alguns dels treballadors s'han acostat fins a la planta per recollir les cartes d'acomiadament. El secretari general de CCOO a Nissan, Miguel Ángel Boiza, ha reconegut la intranquil·litat que genera la situació.

Alhora, els representants dels treballadors ha confirmat que després de la primera negativa de GWM la contraoferta de les administracions elevava fins a uns 200 milions d'euros, aproximadament, les ajudes per a les inversions de la xinesa a Barcelona.