Enlaces accesibilidad
Nissan

Javier Pacheco (CCOO) defensa el projecte de vehicles militars per la Zona Franca

  • El govern català rebutja la possibilitat d’instal·lar a Barcelona una fàbrica militar
  • El líder de CCOO a Catalunya reclama "coherència econòmica" per ocupar 1.500 persones

Per
Cafè d'idees - Javier Pacheco: "El projecte és suficientment atractiu"

El secretari general de Comissions Obreres a Catalunya, Javier Pacheco, reclama a les diferents forces polítiques que surtin de la incomoditat política i siguin més coherents des de la perspectiva econòmica per trobar una sortida a les plantes de Nissan a Barcelona si falla la inversió xinesa prevista.

En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, el dirigent sindical ha defensat que la proposta que les administracions han posat sobre la taula per convèncer Great Wall Motors és prou interessant per a la inversió xinesa i que "es donen les condicions perquè el procés acabi bé". Ara bé, Pacheco també reconeix que la resposta s'ha de produir en pocs dies perquè no es pot vincular el futur de 1.500 treballadors a una única possibilitat.

El líder de CCOO s'ha posicionat a favor del projecte d'indústria militar de vehicles de transport vinculat a Defensa. Recordem que el govern català ha rebutjat d'entrada aquesta possibilitat i limita l'alternativa a un hub de mobilitat i el projectes de Silence de motos elèctriques. Pacheco ha recordat que el projecte en qüestió va ser aprovat pel govern espanyol a l’octubre i està previst dins les partides pressupostàries que es debaten ara al Congrés. Interpreta, per tant, que ja ha rebut l'ava de les forces que van votar en contra de les esmenes a la totalitat com ERC. El sentit, ha retret que pugui ser un problema si serveix per ocupar a 1.500 persones qualificades. "Ha de quedar fora del debat polític" ha afegit.

S'activa el pla B per les plantes de Nissan si falla el fabricant xinès

La comissió de reindustrialització de Nissan espera la resposta de l'empresa xinesa GMW a la seva última contraproposta per a poder llum verda al projecte. Mentrestant, ja treballa amb un pla B amb més protagonisme al "hub" de descarbonització i al qual aspira a entrar també un fabricant de tancs.

S'activa el pla B per les plantes de Nissan si falla el fabricant xinès

Les administracions (Govern i Generalitat) i Nissan han explicat als representants dels treballadors, durant la reunió de la comissió d'aquest dimecres, els detalls de l'oferta. S'ha traslladat a Great Wall Motors (GWM) una proposta amb noves ajudes públiques i es milloren les condicions de traspàs dels actius i del lloguer del terreny de la Zona Franca.

Es tracta d'un últim esforç per mantenir la inversió del gegant xinès especialitzat en vehicles elèctrics, que fins ara es veia com el principal aspirant a la reindustrialització, però que està considerant la retirada del procés després de reclamar més ajudes públiques.

Els treballadors intensifiquen les movilitzacions

Un miler de treballadors s'han manifestat precisament per reclamar una alternativa de reindustrialització de les plantes que el 31 de desembre quedaran buides. Exigeixen una alternativa industrial una vegada el fabricant nipó abandoni les seves plantes. També intenten que el fabricant Xinès, Great Wall Motors, mantingui el seu compromís de quedar-se amb els terrenys.

Els treballadors de Nissan intensifiquen les movilitzacions | Climent Sabater

La plantilla ha aturat aquest dimecres la producció i s’han manifestat fins a la seu del Consorci de la Zona Franca on s’esperava que la xinesa concreti la seva oferta per la Zona Franca. Els treballadors reconeixen la intranquil·litat pels passos enrere en les negociacions i reclamen que es comenci a negociar amb altres candidats.