Enlaces accesibilidad
Congrés 4J

Puigdemont renuncia a la reelecció de la presidència de Junts

Por
L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, en acte a Brusel·les
L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, en acte a Brusel·les

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont deixarà la presidència de Junts per Catalunya en el proper congrés que el partit celebrarà el 4 de juny en Argelers (França). Així ho ha comunicat per carta a la militància aquest mateix dimarts. A la mateixa considera que "ara és necessari, al meu entendre, que el partit tingui una nova presidència”.

Necessari participar permanentment

Puigdemont s’ha mostrat partidari que el nou president de la formació “participi permanentment de les reunions executives” i que ho faci “a fons de les decisions polítiques que sigui necessari prendre”. El mateix expresident, des de Bèlgica, on resideix, s’havia anat distanciant per centrar-se en el Consell per la República.

“Per això no presentaré la meva candidatura a la renovació de la presidència del partit, encara que m'agradarà molt i em sentiré honrat de poder acomiadar-me com a president de manera presencial, al vostre costat", segueix dient a la carta. D’aquesta manera Puigdemont deixa encara més oberta la renovació de la direcció de JxCat. El fins ara secretari general, Jordi Sánchez, també ha avançat que no optarà a la reelecció.