Enlaces accesibilidad
Congrés

Rufián carrega contra Puigdemont pels contactes "frívols" amb Rússia

  • El portaveu d’ERC al Congrés qualifica de “terrible frivolitat” les trobades per “només per fer-se un selfie”
  • Rufián assegura que aquests contactes de Josep Lluís Alay no representen la política internacional de la Generalitat
  • Junts per Catalunya exigeix a ERC "una rectificació urgent" i la desautorització de Rufián

Per
Crisi a l'independentisme pels viatges de l'entorn de Puigdemont a Moscou

El portaveu del grup d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha carregat durament contra l’entorn de l’expresident Carles Puigdemont per uns suposats contactes amb representants el Govern de Rússia. En una declaració davant dels Mitjans de comunicació Rufián ha acusat l’entorn de “l’antiga Convergència” de “reunir-se amb gent equivocada simplement perquè durant una estona es pensaven que eren James Bond".

Rufián ha definit aquestes trobades que hauria fet l'ex responsable de l'oficina de Puigdemont, Josep Lluís Alay, de “terrible frivolitat” i ha advertit que “mai ha representat la nostra política internacional reunir-se amb 'zapatras'”. En aquest sentit, ha explicat que el conseller Raül Romeva “ho va poder fer i no ho va fer mai”.

El líder dels republicans al Congrés ha acusat l’entorn de Puigdemont de buscar les reunions amb Rússia “perquè eren senyorets que només buscaven fer-se una selfie en un despatx”.

Puigneró mostra el seu enuig a Aragonès

Les paraules de Rufián han generat, com era d'esperar, un gran rebombori a les files de Junts per Catalunya. El vicepresident, Jordi Puigneró, ha traslladat al president, Pere Aragonès, el seu "enuig" per les paraules "intolerables" del portaveu d'ERC al Congrés. Fonts de la Vicepresidència han afegit que Puigneró ha preguntat si aquesta és la posició d'ERC.

Així mateix, el secretari general de Junts, Jordi Sànchez, ha reaccionat a Twitter dient que "és impossible ser més miserable", en referència a Rufián: "Qui parla així? es converteix en portaveu de les clavegueres de l'Estat i la bombolla de la dreta mediàtica". De la seva banda, el portaveu de la formació al Parlament, Albert Batet ha exigit a ERC una "rectificació urgent i la desautorització" del líder dels republicans al Congrés. Batet ha advertit que "fer cortines de fum no es la millor manera republicana de governar el país". "Aquest tó despectiu no és propi de la política. Fons i formes. I m'estic contenint" ha afegit el portaveu de Junts al mateix Paralment davant dels mitjans.

El viatge d'Alay a Moscou

Segons una informació de El Confidencial, la Generalitat va pagar el primer dels tres viatges a Rússia que va fer el responsable de l'oficina de 'expresident' Carles Puigdemont, Josep Lluís Alay, en els quals va mantenir contactes amb membres dels serveis secrets de Vladímir Putin per a aconseguir suports per a la independència de Catalunya, segons va confessar ell mateix. Fins al moment no se sabia qui havia abonat aquest dispendi, però el mitjà digital detalla que el viatge es va fer entre els dies 6 i 8 de març de 2019. Alay hauria viatjat a aquest país, segons El Confidencial, amb el consentiment del Govern de Catalunya i a càrrec de les arques públiques.