Enlaces accesibilidad
Operació sortida complicada

Cinc accidents a l'AP-7 compliquen la circulació a les carreteres catalanes

  • S’han arribat a registrar 20 quilòmetres de retenció entre Castellbisbal i Subirats
  • Renfe augmenta un 10 % la seva oferta de viatges habitual i l'aeroport de El Prat recupera el seu ritme de vols
  • Trànsit espera xifres de mobilitat prepandèmiques a les carreteres catalanes

Per
S'avança l'inici de l'operació sortida i diversos accidents causen retencions a les carreteres

Cinc accidents de trànsit compliquen aquest matí la circulació a les carreteres catalanes en la segons fase de l'operació sortida de Setmana Santa. Amb la previsió d'un total de 370.000 desplaçaments de l'àrea metropolitana de Barcelona, les incidències han començat als volts de les 10 del matí, sobretot a l'AP-7.

Segons el Servei Català de Trànsit, s’han registrat 6 quilòmetres de retenció entre Sant Cugat i Barberà, 14 quilòmetres entre l’Ametlla de Mar i l’Ampolla, 5 quilòmetres entre Ripollet i Montcada, i fins a 20 quilòmetres entre Castellbisbal i Subirats, tot en sentit sud. En sentit nord s’ha registrat 2 quilòmetres de retenció a l’altura de Cardedeu.

Tot plegat s’ha vist agreujat per un altre accident a la C-58, a la zona de Montcada i Reixach, un fet que ha obligat a obrir el carril VAO per facilitar l’entrada a la ciutat de Barcelona. També s’han registrat 15 quilòmetres de cua entre Santa Perpètua i La Roca en sentit nord.

Trànsit ha qualificat la situació de complicada a hores d’ara, explicant que tot apunta que la sortida prevista s’ha distribuït entre matí i tarda, i part del volum de cotxes s’ha avançat a les previsions.

Primera Setmana Santa sense restriccions

Primera Setmana Santa després de dos anys de pandèmia i sense restriccions, excepte l'ús de la mascareta a interiors que no s'aixequi la prohibició fins al dia 19. Amb unes xifres d'ocupació altes per aquests dies festius, tot apunta que també hi haurà molts desplaçaments per les carreteres catalanes, per avió o amb tren en aquesta operació sortida de vacances.

Un 10 % més de viatgers per tren

Durant els pròxims dies d'operació sortida de la segona part de Setmana Santa, els trens són un dels que més moviment tindran. Aquest dijous i divendres al matí són el dia amb més volum de passatgers. En total, Renfe assegura que hi haurà 160.000 places en els serveis Ave-Llarga Distància que circulen a Catalunya, amb un increment del 10% més de l'habitual.

L'operadora de trens Ouigo té previst transportar unes 100.000 persones en la línia Madrid, Zaragoza, Tarragona i Barcelona.

Andalusia, Comunitat Valenciana i Madrid són les destinacions més desitjades des de Catalunya. A més, les línies dels trens Regionals també notaran una gran mobilitat per arribar a la Costa Daurada i Costa Brava.

Un altre dia de molta afluència, però ja de tornada serà diumenge a la tarda i Dilluns de Pasqua.

En tot aquest període els desplaçaments que es faran en tren permetran evitar la circulació aproximada de prop de 200.000 cotxes.

370.000 vehicles sortiran de l'àrea metropolitana de Barcelona

Des de Trànsit fan una crida a la "prudència" al volant durant aquests dies festius en què el Servei Català de Trànsit espera 370.000 desplaçaments aquest cap de setmana i 570.000 vehicles de tornada d'aquesta Setmana Santa fins al dilluns, sobretot, amb especial precaució a la demarcació de Girona.

La pandèmia i l'alliberament de peatges des de l'1 de setembre de 2021 segueixen marcant la mobilitat i la sinistralitat a les carreteres de Catalunya.

En xifres globals des de l'inici de 2022, s'ha produït un descens de l'accidentalitat respecte a 2019, d'un 20 %, però també un repunt de víctimes mortals durant el mes d'abril.

A Girona és on més desplaçaments s'esperen, sobretot, a l'AP-7 i a la C-63. Per primera vegada, es posarà en marxa un carril addicional sud AP-7, a Gelida, i que anirà fins al Papiol. A la C-32 també es posaran carrils addicionals des de Sant Andreu de Llavaneres fins a Montgat.

L'aeroport recupera el ritme

Pel que fa a l'aeroport, aquest divendres és el dia amb més vols previstos, un total de 848, però es queda a un 80% de l'activitat d'abans de la pandèmia. Li segueix aquest Dijous Sant, amb 839, el que representa la segona jornada amb més viatges. Pel que fa a la tornada, per dilluns d'espera la mateixa xifra: es preveuen 839.

En total, entre arribades i sortides des de divendres passat, 8 d'abril, i fins dilluns 18, un total de 8.882.