Enlaces accesibilidad
Teatre

275 propostes per la nova temporada de Teatres de Proximitat

Per
Els Teatres de Proximitat reben 275 propostes en la segona convocatòria de textos de creació

Els onze Teatres de Proximitat que formen el segell 'On El Teatre Batega' (el Teatre Akadèmia, l'Antic Teatre, la Sala Atrium, La Badabadoc, El Maldà, el Teatre Eòlia, la Sala Fènix, la Sala Flyhard, La Gleva, el Tantarantana i la Sala Versus Glòries) han presentat aquest dimarts la segona part de la temporada 2021-22 (de gener a juny de 2022).

Segona convocatòria de textos tancada

Per potenciar la creació de textos i projectes, la convocatòria de textos es va obrir a l’octubre i es va tancar el 18 de desembre amb un total de 275 propostes rebudes de diferents indrets del país (l'any passat la xifra va ser força més alta, amb 456 textos).

Dels projectes rebuts, 192 són de text (142 en règim de producció i 50 en règim d'exhibició) i 83 són d'altres disciplines (teatre musical, dansa, gest o poesia, entre altres). L'any passat se'n van seleccionar 21 (dels quals aquest curs ja se n'han vist 6 i la resta estan programats fins a final de temporada). El dia 15 de març s'anunciaran els projectes seleccionats de la segona edició.

Com l'any passat, el jurat analitza les propostes amb "mirada oberta". És a dir, que si bé els creadors i companyies adrecen els seus textos a la sala on pensen que és millor estrenar, són els teatres els que acaben decidint què els encaixa millor, però no per això es descarten projectes sinó que es fan arribar a les altres sales.

Altres activitats

Amb motiu de la Setmana Mundial del Teatre els Teatres de Proximitat Un documental que sorgeix arran de la campanya de comunicació #somxarxa. L'audiovisual dona a conèixer la unió de les 11 sales de teatre de proximitat de la ciutat de Barcelona i "dels valors i maneres de fer teatre que tenen en comú".

D'altra banda, i en col·laboració amb el TRESC, el dia 21 de març dins del marc de la Setmana Mundial del Teatre es durà a terme el cicle “Connectem”, un conjunt de xerrades en un format obert on ponents i públic debatran sobre les relacions humanes i les necessitats de connectar que té l’individu, i com aquestes connexions i relacions es veuen reflectides a les nostres programacions.

Monopoli a la sala Atrium

Monopoli a la sala Atrium

Segona part de la temporada

Els Teatres de Proximitat han refrescat i en alguns casos anunciat la programació que queda des d'ara i fins a final d'aquesta temporada. Són diversos (13) els casos d'obres que es veuran a les sales que són projectes seleccionats en la primera convocatòria de textos.

  • 'Qui no s’atreveix a tremolar' (El Maldà)
  • 'El sensespai' i 'Negatius' (Sala Flyhard)
  • 'Nua' (Sala Versus Glòries i distribució Sala Flyhard)
  • 'El desig del cor', 'Goyo' i 'Noies d'aquestes' (Residència Teatre Tantarantana i exhibició Sala Versus Glòries)
  • 'Exagerada' (Antic Teatre)
  • 'Quan els llops udolen' i 'Candid o l’optimisme' (La Badabadoc)
  • A finals de temporada, es podran veure al Teatre Akadèmia també 3 lectures dramatitzades, dins del projecte ‘Nous Horitzons’, a partir de 3 textos seleccionats.

ADETCA felicita la iniciativa

La presidenta d'ADETCA, Isabel Vidal, ha acompanyat els responsables dels Teatres de Proximitat aquest dimecres, i ha manifestat que 'On el teatre batega' és "la demostració que la gestió dels legítims interessos de cada sala és compatible amb la voluntat de fer salts més ambiciosos sense perdre en cap moment la personalitat artística individual".

El director del Teatre Tantarantana ha expressat en nom de les sales la voluntat de seguir treballant plegades i d'ampliar les possibilitats de col·laboració.  "Anem cap a consolidar el projecte, després d'un any i mig [...]; Això és només l'inici: continuem treballant i construint el discurs de què pensem que ha de ser el teatre emergent i la mirada teatral dels propers anys", ha asseverat.