Enlaces accesibilidad
Foto Colectania

'Face control' reflexiona sobre com els humans controlem la nostra pròpia imatge

  • Reflexió crítica sobre les conseqüències derivades del control que s’exerceix sobre els nostres rostres
  • Quin és el límit entre allò que és privat i allò que és públic?

Per
Exposició a Foto Colectania sobre el control del rostre

Foto Colectania presenta una exposició col·lectiva que reuneix més de 20 artistes, tant consagrats com emergents, les obres dels quals giren entorn del control bidireccional que recau sobre el rostre: d'una banda, el que cada persona exerceix sobre la forma com desitja que es percebi la seva cara, i per un altre, el que procuren exercir les forces de poder sobre la nostra identitat.

L’exposició, comissariada per Urs Stahel, planteja una reflexió crítica i provocativa sobre les conseqüències socials, polítiques i culturals derivades del control que s’exerceix i que nosaltres mateixos exercim sobre els nostres rostres.

Exposició Face Control

Exposició Face Control

La mostra reuneix diferents aproximacions al tema, des de l'obra de reconeguts autors com Diane Arbus, Thomas Ruff o Richard Hamilton, a les noves pràctiques creatives i tecnològiques, com són les de Trevor Paglen, The Late Estate Broomberg & Chanarin o Shu Lea Cheang, passant per les d'artistes emergents, i les propostes extretes directament d'internet i les xarxes socials.

Quin és el límit entre el privat i el públic?

Amb diversos materials gràfics i la participació de més de 20 artistes de diferents èpoques, la mostra inclou fotografies, instal·lacions multimèdia, vídeos i llibres, portant l'espectador a qüestionar-se: d'una banda, quin és el límit entre allò que és privat i allò que és públic; i de l'altra, on s'estableixen les fronteres entre la història, la ciència, la política i la ideologia, en una societat "sotmesa a la dictadura dels prejudicis i l'algoritme".

Exposició Face Control

Exposició Face Control

Urs Stahel

Urs Stahel (1953, Zuric) és escriptor, comissari, conferenciant i consultor. Juntament amb l’editor Walter Keller i el col·leccionista i mecenes George Reinhart van fundar el 1993 el Fotomuseum Winterthur (Suïssa), un dels llocs més significatius per a la fotografia internacional, on Stahel va exercir amb èxit com a director i comissari durant vint anys (entre 1993 i 2013).

Exposició Face Control

Exposició Face Control

Actualment, és comissari de MAST - Manifattura di Arti, Sperimentazione e Tecnologia (Bolonya), consultor de la col·lecció MAST de fotografia industrial, assessor de Foto Colectania (Barcelona), i de la Col·lecció d’Art de Vontobel (Zuric).