Enlaces accesibilidad
Vacunes

Sanitat aprova la tercera dosi per a tota la població de més de 18 anys

  • També s'ha aprovat reduir de 6 a 5 mesos l'interval de temps que ha de passar per rebre la dosi de reforç

  • Carolina Darias: “A poc a poc i gradualment aquesta pandèmia va adquirint característiques d’endèmia“

  • Sanitat aprova una quarta dosi de la vacuna per a immunodeprimits cinc mesos després de la tercera

Per
El preu dels antígens i tercera dosi per a majors de 18 anys

Llum verda per administrar la tercera dosi de la vacuna de la covid a tots els menors de 40 anys. Si bé encara no ha donat data, la ministra, Carolina Darias, ha explicat que s’aniran obrint les franges de més a menys edat. Segons Darias, la mesura permetrà augmentar la protecció contra la malaltia a les persones d’entre 18 i 39 anys, que encara no poden demanar cita per rebre la dosi de reforç.

Aquesta era precisament una petició que havia fet ja el Departament de Salut davant l’expansió de la variant òmicron. Les paraules de Darias arriben un dia després d’assegurar que la Ponència de Vacunes ja està treballant en una possible modificació de l'estratègia de vigilància actual de la covid. “Ho dic amb tota la cautela, però a poc a poc i gradualment aquesta pandèmia va adquirint característiques d’endèmia“, va dir la titular de Sanitat.

Davant l'avenç de la variant òmicron, la Comissió de Salut Pública va avalar a mitjans de gener la tercera dosi a les franges d'entre 59 i 50 anys i continuar amb la de 49 a 40 anys i, un mes després, ho amplia a la resta de franges de persones majors d'edat que encara no la podien rebre.

5 mesos per la dosi de reforç

Darias també ha detallat que s’ha aprovat reduir de 6 a 5 mesos l’interval de temps que ha de passar per rebre la dosi de reforç.

El Ministeri de Sanitat també ha anunciat que s'administrarà una quarta dosi de la vacuna contra la covid-19 a persones immunodeprimides cinc mesos després d'haver rebut la tercera. La decisió forma part de la novena actualització de l'Estratègia de Vacunació. 

-->