Enlaces accesibilidad
Balanç any polític

Sánchez avantposa la pandèmia a la taula de diàleg

  • El president del Govern considera que la prioritat ha de ser fer front a la sisena onada
  • Pedro Sánchez garanteix que hi haurà més taules de diàleg
  • En el discurs de balanç de l’any polític, el cap de l’executiu central ha destacat la millora de la convivència a Catalunya

Per
Pedro Sánchez fa balanç de la legislatura marcada per la pandèmia

El president del Govern, Pedro Sánchez, garanteix la convocatòria d’una nova reunió de la taula de diàleg amb la Generalitat. Ara bé, ha advertit que “com és evident”, ara mateix la prioritat és com fer front a la sisena onada i, per tant, “ja direm quan es tornarà a reunir la taula”. “És de sentit comú que deixem passar unes setmanes per treballar en el que de veritat importa a la ciutadania com és la sisena onada i consolidar la recuperació econòmica”, ha sentenciat.

Sánchez també vol resultats de la taula de diàleg

El cap de l’executiu espanyol contestava d’aquesta manera al president de la Generalitat, Pere Aragonès que durant el tradicional missatge de Sant Esteve va reivindicar la necessitat de “resultats tangibles” del diàleg amb l’Estat durant el nou 2022.

Durant la seva intervenció davant la premsa per fer balanç de l’any polític, Sánchez ha coincidit que “tots volem resultats d’aquesta taula de diàleg”, tot i que ha reconegut les diferències sobre el que significa per cada una de les dues parts: “Nosaltres defensem superar el ‘procés’ i deixar de tenir dos blocs de la societat catalana separats”.

Millora de la normalitat a Catalunya

Pedro Sánchez ha afegit que el seu Govern “no renuncia ni al diàleg ni a què s’avanci” a la taula de diàleg perquè “serà bo per la concòrdia i la convivència de la societat després dels darrers anys en què ha viscut clarament fracturada”. En aquest sentit, ha afegit que “si mirem com estava Catalunya fa quatre anys, és evident que avui s’hi viu amb una normalitat més gran”.