Enlaces accesibilidad

Pere Aragonès deixa Junts fora de la taula de diàleg

  • El president diu que hi assistiran membres d'ERC però deixa la "porta oberta" a una nova proposta de Junts
  • Assegura que no pensa perdre "l'oportunitat de diàleg i negociació amb l'Estat"
  • JxCat es nega a modificar la seva composició i denuncia el "veto" de Moncloa als seus noms

Per
Pere Aragonès deixa Junts fora de la taula de diàleg

El president de la Generalitat ha deixat fora de la taula de diàleg, que se celebrarà aquest dimecres al Palau de la Generalitat, els noms de JxCat que no siguin del Govern. Tres dels quatre noms proposats per Junts- Jordi Sànchez, Jordi Turull i Míriam Nogueras- no formen part del Consell Executiu.

En una roda de premsa des del Palau de la Generalitat, Aragonès ha dit que, de moment, els noms confirmats per assistir a la taula del diàleg de demà són ell mateix, que encapçalarà la delegació catalana, juntament amb la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent. Però ha deixat la "porta oberta" perquè Junts faci una nova proposta formada per membres del Govern. Aragonès també s'ha dirigit al soci de l'executiu per demanar "lleialtat".

“No penso deixar perdre aquesta oportunitat”, ha advertit Aragonès, que recorda que és la primera vegada que un govern de l’estat admet que hi ha un conflicte amb Catalunya i ve a dialogar i negociar.” Ha explicat que la taula servirà per portar la proposta del govern català d’aministia i autodeterminació.

Arran de les discrepàncies la reunió del Consell Executiu ha començat amb 40 minuts de retard i, fins i tot, s’ha suspès la reunió que havien de mantenir l’Ajuntament i la Generalitat a les portes de la Mercè i per parlar de qüestions com la reobertura de l’oci nocturn, entre d’altres.

Junts es nega a modificar

JxCat es nega a modificar la seva composició per a la taula de diàleg. El secretari general, Jordi Sànchez, ha anunciat aquest dimarts en roda de premsa que manté la proposta d'enviar Jordi Puigneró, Jordi Turull, Míriam Nogueras i ell mateix a la delegació catalana. Si el president del Govern, Pere Aragonès, tampoc no canvia la seva decisió, Junts no tindrà cap representant demà a l'espai de negociació. Sànchez ha denunciat el "veto" de la Moncloa als seus noms, i ha assegurat que el partit no deixarà "cap cadira buida" en la mesa: "Hem estat vetats". Sànchez també ha afirmat que no hi havia "cap acord escrit ni verbal" del juliol amb Aragonès perquè la delegació fos només amb membres de Govern.