Enlaces accesibilidad
Covid-19

La vacunació dels infants entre el 5 i 11 anys començarà el 15 de desembre

  • No hi haurà franges d'edat i s'haurà de demanar cita
  • Salut mostra "preocupació" per l'increment d'ingressos i la pressió als CAP

Per
La vacunació dels infants de 5 a 11 anys començarà dimecres 15 de desembre

El departament de Salut ha explicat com funcionarà la vacunació contra el coronavirus dels infants d'entre 5 i 11 anys a Catalunya. Aquí pots conèixer tots els detalls:

Quan començarà?

Està previst que arrenqui el pròxim dimecres 15 de desembre. Segons ha anunciat la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, es farà només amb cita prèvia.

En roda de premsa, Cabezas, ha explicat que es podrà demanar cita a través de la web vacunacovid i que també s'enviaran SMS a les persones de qui es tingui el mòbil.

Qui es pot vacunar?

La previsió és que s'obri la franja de 5 a 11 anys de cop la setmana que ve i no de forma progressiva com s’havia plantejat prèviament, per "optimitzar l'estratègia de vacunació", ha explicat Cabezas.

On?

Les vacunacións s'administraran els vaccins als punts de vacunació, alguns dels quan s'han reobert en els darrers dies. Cabezas ha detallat que és possible que segons a quins indrets, alguns CAP i hospital podrien realitzar aquesta vacunació.

Quantes dosis?

Els infants s’hi hauran d'inocular dues dosis d’aquest vaccí, encara que tindran un terç de la quantitat que es posen els adults. A més, entre aquestes dues injeccions hauran de passar 8 setmanes.

La Comissió de Salut Pública, organisme estatal, va acordar dimarts passat ampliar la vacunació als infants de 5 a 11 anys després que el vaccí pediàtric de Pfizer fos aprovat per l'Agència Europea de Medicaments (EMA). La comissió, a instàncies de la Ponència de Vacunes, va decidir que l'interval entre dosis fos de 8 setmanes.

Els ingressos "preocupen"

Cabezas també ha mostrat "preocupació" per l'augment de la demanda d'assistència als Centres d'Atenció Primària i els ingressos. En l'última setmana hi ha hagut 76.000 visites, el que representa un increment del 33% respecta la setmana anterior.

Des del departament asseguren que les dades respecte de l'any passat són molt millors, però mentre fa un any se sortia d'una onada, ara la situació és la contrària: "Per aquestes dates, l'any passat veníem de tornada de l'onada, ara estem augmentant"

Segons la titular de Salut, els ingressos estan augmentant sobretot "en les persones majors de 50 anys", i amb una situació molt diferent: En un entorn en què "els hospitals estan amb altres malalties respiratòries agudes i d'altres patologies".

Els crítics ja al punt d'arribar als 200 i, tot i que també estan per sota de dades respecte a l'any passat, però recomanen seguir totes les mesures de protecció.