Enlaces accesibilidad
Jornades del Cercle d'Economia

Laura Vilagrà representarà finalment el Govern en el sopar del Cercle d'Economia amb el Rei

  • El vicepresident Puigneró ha rebutjat l'encàrrec d'Aragonès i s'ha negat a assistir-hi
  • Aragonès si que coincidirà amb Felip VI en una trobada prèvia d'empresaris
  • Salvador Illa (PSC) considera "un error" les absències d'Aragonès i Puigneró

Per
La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, assistirà al sopar del Cercle d'Economia
La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, assistirà al sopar del Cercle d'Economia

Jornada d'estira i arronsa entre els socis de Govern per l'assistència al sopar d'inauguració de les jornades del Cercle d'Economia, presidit pel rei Felip VI i amb l'assistència de personalitats internacionals com el president de Corea del Sud. Finalment, serà la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, qui assistirà al sopar en representació de la Generalitat, després de l'absència d'Aragonès i la renúncia del vicepresident, Jordi Puigneró. Poc abans, Aragonès i el rei d'Espanya sí que coincidiran en una trobada de caire més informal amb empresaris coreans, segons han confirmat fonts de Presidència.

Aragonès i el Rei coincidiran finalment a la reunió del Cercle d'Economia

Puigneró declina l'oferiment d'Aragonès

El vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, s'ha negat a assistir, tal i com li havia encarregat el president, Pere Aragonès, durant el Consell Executiu. La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, havia explicat que l'encàrrec d'assistir-hi responia a la voluntat "d'ocupar tots els espais on els catalans tinguin interessos", i des de Presidència s'apel·lava a la voluntat d'aprofitar la presència d'alts mandataris internacionals. Puigneró havia acceptat en un primer moment, però després ha rectificat i s'ha negat a assistir, tot proposant a Presidència que, "si és oportú, deleguin en altres membres del Govern".

Puigneró evita sortir en roda de premsa

La marxa enrere de Puigneró i el rebuig a l'encàrrec d'Aragonès arriba després que s'hagi explicat l'assistència del vicepresident emmarcada en la normalitat que el nou Govern vol tractar els actes on Felip VI assisteix, i assegurant que es decidiria sempre la seva participació evitant que "la presència del monarca condicioni l'agenda del Govern".

El Govern decideix recuperar la representació institucional davant el Rei

Es dona la circumstància que Puigneró havia de comparèixer al costat de Patrícia Plaja aquest dimarts, però poc abans de començar la roda de premsa on s'explicaria l'assistència del vicepresident al sopar, s'ha explicat que ell no compareixeria per "motius urgents d'agenda". Plaja, de fet, ha negat que la seva absència sobtada tingués res a veure amb un desacord amb el sopar.

Ara, però, Puigneró ha deixat clar que ell no hi estava d'acord i que "assistirà a la Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica, com tenia previst i compromès".

Jordi Puigneró rectifica i es nega a anar al sopar amb el Rei Felip VI

Jordi Puigneró rectifica i es nega a anar al sopar amb el Rei Felip VI

JxCat troba "positiva i raonable" la decisió de Puigneró

La portaveu de JxCat al Parlament, Mònica Sales, ha celebrat que el vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, no assisteixi finalment al sopar amb el Rei i acudeixi "com ja tenia previst" a la Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica. "Fem una valoració positiva de la decisió del vicepresident Puigneró, raonable, d'estar al costat del sector de les telecomunicacions de Catalunya", ha dit en una roda de premsa.

Illa sobre les absències d'Aragonès i Puigneró: "És un error"

El líder de PSC-Units, Salvador Illa, ha lamentat les "absències" del president i del vicepresident del Govern, Pere Aragonès i Jordi Puigneró, al sopar del Cercle d'Economia. "No hi estic d'acord, és un error", ha opinat en roda de premsa des del Palau de la Generalitat, després de reunir-se amb Aragonès i la consellera de Presidència en el marc de la ronda de contactes amb els grups parlamentaris.

Illa ha afirmat que la Generalitat "hi té un paper" i ha dit que les màximes autoritats haurien de ser-hi perquè és un acte rellevant per al país. "Hi ha massa absències en actes que són rellevants per a Catalunya", s'ha queixat. El dirigent del PSC ha explicat que ell sí que hi assistirà com a cap de l'oposició.