Enlaces accesibilidad
Acte a Foment del Treball

Pedro Sánchez: "Ha arribat l'hora d'avançar i deixar enrere els carrerons sense sortida"

Per
Sánchez i Aragonès aposten pel diàleg a Foment

Primera fotografia conjunta del president del Govern, Pedro Sánchez, i el cap de l’executiu català, Pere Aragonès, des que aquest va ser investit. Tot dos han coincidit en l'acte d'entrega de la medalla commemorativa del 250è aniversari de Foment del Treball a l'editor de La Vanguardia, Javier Godó.

Sánchez i Aragonès aposten a Foment per obrir una nova etapa | Laura Herrero

Sánchez aposta per “la concòrdia i el retrobament”

El president Pedro Sánchez, ha defensat aparcar les "postures maximalistes" perquè les diferències "no es transformin mai en paràlisis, endarreriment i enfrontament" i es pugui arribar a acords que permetin recuperar "la concòrdia i el retrobament" a Catalunya.

En el seu discurs a Foment, Sánchez ha recordat que "hem viscut massa temps tancats en posicions estretes i carrerons sense sortida”. En aquest sentit, ha apuntat que “no podem seguir així: ha arribat el moment de fer passos que ens permetin d'una vegada per sempre avançar i fer-lo amb decisió, amb serenitat i amb un enorme sentit de justícia, buscant en tot moment el benefici, la tranquil·litat, la pau i la convivència del conjunt de la ciutadania per sobre de la petitesa dels interessos partidistes”.

Aragonès defensa reprendre el diàleg

El president de la Generalitat ha defensat “reprendre el diàleg i la negociació” amb el Govern central. Aragonès ha advertit que "és una oportunitat i una obligació", tot i que ha reconegut que hi haurà moltes dificultats.

En aquest sentit, el president català ha reconegut que l’Estat ha fet passos per avançar en la solució al conflicte, però ha advertit que "no és normal que hi hagi presos polítics i exiliats, i que Catalunya no pugui decidir el seu futur".

Sánchez Llibre els reclama que "no es cansin de dialogar"

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha advertit a Aragonès i Sánchez durant el seu discurs de “la gran responsabilitat” que tenen perquè “torni la normalitat política”. El president de la patronal catalana els ha reclamat que “no es cansin de dialogar”.

Sánchez Llibre creu que les empreses necessiten estabilitat econòmica i jurídica per desenvolupar les seves activitats i, per això, ha reclamat "normalitat política entre els governs de Catalunya i Espanya". En el seu discurs també ha reclamat "un gran acord" per impulsar la candidatura de Barcelona-Pirineus de cara als Jocs Olímpics d'hivern i l'ampliació de l'aeroport del Prat tal i com van reclamar els empresaris en el recent acte d'ESADE.

Primera trobada des de la investidura d'Aragonès

La trobada arriba només tres dies després de la conversa telefònica de 40 minuts amb la que aquest divendres van començar a preparar la propera cita presencial a la Moncloa prevista per aquest mateix mes de juny.

Sánchez tornarà a Barcelona el 18 de juny

El d’aquest migdia no és l’únic acte de Sánchez previst a Barcelona aquest mes de juny. El president espanyol i el seu homòleg italià, Mario Draghi, protagonitzaran el proper 18 de juny el Fòrum de diàleg Espanya-Itàlia que se celebrarà a la seu de Foment del Treball.

La darrera vegada que es va celebrar aquest fòrum internacional, nascut el 1999 a Génova, va ser al 2015. Els Fons Next Generation de la UE centraran el debat.