Enlaces accesibilidad
Jornada de vaga

El sector pesquer del Mediterrani es queda a port

  • El sector denuncia que l'activitat serà inviable si han de quedar-se a terra la meitat dels dies que ara

Per
Els pescadors catalans fan vaga contra el pla de la UE pel sector

Les 227 barques d'arrossegament dels pescadors catalans no han sortit aquest divendres a feinejar. El sector ha convocat una jornada de vaga a tot el Mediterrani per a protestar contra el pla de gestió imposat per Brusel.les.

El sector de la pesca fa vaga per protestar contra els plans de la UE | Joan Sisquella

La normativa europea imposa una reducció del 40% de les captures fins al 2025. Els pescadors catalans asseguren que els aboca a la desaparició tal com ha explicat al Cafè d'Idees de Ràdio 4 i La 2, Josep Garcia, confrare de la confraria de Barcelona.

Els pescadors catalans van a la vaga contra el pla de la UE

Els pescadors adverteixen que aquesta reducció afectarà la sostenibilitat del treball dels pescadors i, per tant, també els preus de cara al consumidor. A Catalunya a banda de les barques d'arrossegament, tampoc han sortit a la mar les embarcacions d'arts menors.

Més de 200 pescadors protesten a la Ràpita

Els pescadors del port de Sant Carles de la Ràpita (Montsià), el més important de Catalunya s'han manifestat aquest divendres contra els plans de Brusel·les. A Tarragona i l'Ebre hi ha una setantena d'embarcacions d'arrossegament, l'art més afectada per la normativa europea que reclama al sector que redueixi un 16% les jornades de pesca enguany, però el 2025 podria suposar una reducció del 50%. Els pescadors catalans recorden que fa més de tres dècades que apliquen una veda de dos mesos per preservar els recursos marítims i que la retallada farà inviable l'activitat.

Més de 200 pescadors protesten a la Ràpita contra la normativa europea que limita la pesca d'arrossegament

Més de 200 pescadors protesten a la Ràpita contra la normativa europea que limita la pesca d'arrossegament ACN