Enlaces accesibilidad
Restriccions

Samper confirma que el confinament comarcal es podria ampliar aviat

Per
El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha escoltat les queixes dels empresaris de les Terres de l'Ebre
El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha escoltat les queixes dels empresaris de les Terres de l'Ebre

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha avalat aquest dimecres la possibilitat d’ampliar i adaptar aviat el confinament més enllà dels límits comarcals. Ho ha dit a Tortosa durant una reunió amb representants de sectors empresarials de l’Ebre que li han fet arribar precisament les queixes per les restriccions de mobilitat.

Sàmper admet la possibilitat d'ampliar aviat el confinament comarcal

Ampliar el confinament a la situació dels territoris

El responsable d'Interior ha avançat que el Govern i el Procicat estudien la possibilitat de modificar el perímetre del confinament comarcal, sempre que els indicadors epidemiològics i l'ocupació a les UCI ho permetin. Una de les hipòtesis amb què es treballa és la d'una ampliació a l'àmbit comarcal a les vegueries o les regions sanitàries o fins i tot personalitzar les restriccions a la situació concreta de cada territori.

Pendents de l’ocupació dels UCI

Sàmper ha destacat que, malgrat que la quarta ona del coronavirus va "relativament bé", perquè el creixement és "molt poc ascendent" i no s'ha registrat la pujada "vertical" que es temia després de la Setmana Santa, l'ocupació en les UCI segueix "disparada". En aquest sentit ha admès que si la situació en les UCI es pot controlar, "és possible" que el Procicat i el Govern puguin decidir ampliar el límit comarcal a una altra estructura territorial i personalitzar les mesures en cada zona.

El conseller ha reconegut que aquestes mateixes propostes són les que li han plantejat els sectors empresarials de les Terres de l’Ebre, però també el Pirineu o els ajuntaments de l’Area Metropolitana de Barcelona.

Entrades d’espectacles com a salconduit

Precisament, la portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha avançat aquesta setmana la intenció d’atendre la demanda del sector cultural perquè es pugui traspassar l’àmbit comarcal utilitzant l’entrada d’un espectacle com a salconduit. Budó ha assenyalat que estan disposats a estudiar, d'altra banda, un canvi advertint que "la quarta onada s'ha de poder gestionar diferent".

Budó ha recordat que les restriccions actuals tenen vigència fins al proper dilluns i ha mostrat el seu escepticisme sobre el fet que el govern espanyol aixequi l’estat d’alarma el proper 9 de maig, tenint en compte que encara estem en plena quarta onada de la pandèmia.