Enlaces accesibilidad
CatSalut

Què has de saber per vacunar-te si tens entre 60 i 65 anys?

  • T’expliquem quins són els passos que cal seguir per rebre el vaccí contra la covid-19
  • Pots demanar cita per vacunar-te, sense esperar que Salut t'avisi per SMS
  • 45.000 catalans d'entre 60 i 65 anys, tant professionals essencials com de la població general estan cridats a vacunar-se

Per

45.000 catalans d'entre 60 i 65 anys estan cridats a vacunar-se
45.000 catalans d'entre 60 i 65 anys estan cridats a vacunar-se

El passat dimecres 24 de març es va reprendre la vacunació amb AstraZeneca amb una novetat: la franja d'edat s'amplia fins als 65 anys. Aquestes persones ja poden demanar cita per a vacunar-se contra la covid-19 a través de la web vacunacovidsalut.cat habilitada per la Conselleria de Salut. Només aquesta franja d'edat pot sol·licitar cita encara que no hagin estat avisats per telèfon o SMS.

Com puc demanar cita prèvia al CatSalut?

Per demanar cita necessites un mòbil o un ordinador, una adreça de correu i la targeta sanitària del CatSalut, on trobaràs el teu CIP, tot i que també pots utilitzar el DNI o passaport si no disposeu de la targeta sanitària.

Quan accedeixis al web: vacunacovidsalut.cat aquest permet a l'usuari escollir el centre, el dia i l'hora que més li convinguin i confirmar la cita.

Cita prèvia per a la vacunació a CatSalut

Cita prèvia per a la vacunació a CatSalut

Per vacunar-se caldrà dur la targeta sanitària individual o DNI (en cas que no disposis de TSI). També caldrà tenir a mà l'SMS de convocatòria o el missatge de confirmació de la cita prèvia enviat per CatSalut.

A més, si has estat cridat a vacunar-te per ser professional essencial, hauràs de dur una declaració responsable per a professionals i un document que acrediti la teva tasca, com pot ser el carnet de col·legiat, un contracte de treball o la darrera nòmina.

Puc triar el centre on vacunar-me?

Per a rebre la dosi, pots escollir entre els punts habilitats per a la vacunació. Només cal reservar dia i hora al centre que més et convingui. Si no t'encaixa el punt de vacunació, el dia o l'hora, el Departament de Salut recomana tornar a provar de demanar cita prèvia d'aquí a uns dies, ja que les cites s'actualitzen cada setmana segons les vacunes i dosis disponibles.

Qui està convocat a vacunar-se?

  • Persones d'entre 65 i 60 anys
  • Persones grans i amb discapacitat que viuen en residències
  • Persones de 80 anys o més
  • Persones dependents
  • Persones trasplantades
  • Professionals essencials
  • Personal sanitari i sociosanitari de primera línia
  • Personal sanitari i sociosanitari que treballa en residències de persones grans i amb discapacitat
  • Professionals essencials

Campanya massiva

Salut ha presentat aquesta setmana la seva campanya de vacunació massiva, que arrencarà quan rebi unes 500.000 dosis setmanals. El Govern confia que a l'abril canviï la situació i arribi maig amb moltes més dosis de les disponibles.

Així, Salut comptarà amb 10.000 professionals que immunitzaran a la població en tot el territori, amb 433 centres d'atenció primària (CAP) i sis grans espais (entre els quals estan Fira de Barcelona, el Camp Nou o el Palau Firal de Girona). El procés de vacunació general començarà després de Setmana Santa.