Enlaces accesibilidad
Covid-19

Recorda les restriccions vigents a Catalunya per Setmana Santa

  • Actualitzem les restriccions per Setmana Santa entre el 26 de març i el 9 d'abril
  • Les trobades podran ser de 4 persones màxim en espais públics tancats, i de 6 persones en espais públics oberts
  • L'augment de la mobilitat que comporta més interaccions i la situació a les UCI: dos factors preocupants

Per

Sanitat i les comunitats mantindran per Setmana Santa les restriccions ja acordades

Les restriccions a Catalunya per a Setmana Santa d'aquest any no desapareixeran i aquests dies tornaran a estar marcats per la limitació de la mobilitat amb el confinament perimetral i les mesures per la covid. La Generalitat reconeix que s'ha produit un "tímid creixement" en els casos de covid-19 i per això cal fer una petita frenada. Ara mateix hi ha "dues alertes" importants sobre la taula: l'augment de la mobilitat perquè comporta més interaccions entre bombolles i la situació a les UCI.

Recordem les mesures vigents que continuen durant aquesta setmana:

El Procicat prorroga les restriccions per Setmana Santa | Anna Bañeres

Tancament perimetral de Catalunya

Els desplaçaments estan permesos per tot el territori català sempre que es facin amb la mateixa bombolla de convivència. Per tant, no està permès fer una sortida amb amics o amb persones amb qui no convivim. Tampoc està permès viatjar a Andorra de moment, durant aquesta Setmana Santa.

Només poden sortir i entrar a Catalunya aquells que hi són de pas o per alguna causa justificada que es trobi recollida al certificat autoresponsable de desplaçament.

Restriccions vigents a Catalunya per Setmana Santa

Restriccions vigents a Catalunya per Setmana Santa

Horari de restauració

Els bars i restaurants poden obrir ininterrompudament fins a les 17 h. La Generalitat va eliminar fa una setmana les franges horàries, però no permet l’obertura dels establiments fins al toc de queda, com reclamen els restauradors. El que sí que es permet, tal com ha acordat el Consell Interterritorial de Salut, són les reunions de fins a quatre persones dins dels locals i de fins a sis persones a les terrasses, sense limitació a les dues bombolles de convivència.

Toc de queda a les 22 h

El toc de queda es mantindrà tal com està actualment: no es podrà estar al carrer entre les 22 h i les 6 h. Sanitat i les comunitats autònomes han acordat que l’horari del confinament nocturn sigui igual a tot l’estat durant els dies de Setmana Santa, a partir de les 23 h, però Salut ha confirmat que el mantindrà a les 22 h.

Trobades socials limitades

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha remarcat que les trobades socials podran ser de 4 persones màxim en espais públics tancats, i de 6 persónes màxim en espais públics oberts, i que no se'n poden fer en domicilis particulars, on només poden reunir-se les persones convivents.

Àlex Arenas: "Salvar la Setmana Santa a mitges portarà problemes"

La pròrroga de les restriccions són insuficients per alguns experts, el catedràtic d'Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la URV, Àlex Arenas, ha proposat en una entrevista al Cafè d'Idees, fer una frenada en sec. Per a ell, salvar aquesta Setmana Santa a mitges, reportarà els problemes que ja sabem: tornar enrere amb les restriccions. Creu també que en el moment en què s'obre la mobilitat el virus s'estén i és perillós.