Enlaces accesibilidad
Covid-19

S'amplia la franja d'edat per a vacunar amb AstraZeneca fins als 65 anys

  • Algunes comunitats com Catalunya, Madrid o Cantàbria feia dies que ho reclamaven
  • AstraZeneca mostra una eficàcia de l'80% en majors de 65 anys, segons un estudi

Per
Aquest dimecres es reprendrà la vacunació amb el fàrmac
Aquest dimecres es reprendrà la vacunació amb el fàrmac

El Ministeri de Sanitat ha anunciat l'ampliació de la franja d'edat per a vacunar amb el fàrmca d'AstraZeneca fins als 65 anys. Així ho ha confirmat la ministra de Sanitat, Carolina Darias, després de la reunió del Consell Interterritorial de Salut, reunit aquest dilluns a la tarda.

La decisió arriba després d'avaluar l'informe de la ponència de vacunes, reunida aquest cap de setmana. Algunes comunitats autònomes, com Catalunya, Madrid o Cantàbria, feia setmanes que ho reclamaven per tal d'agilitzar el procés d'immunització.

Salut començarà a vacunar aquest dimecres la població general d'entre 60 i 65 anys | Anna Bañeres

L'ús de l'antídot creat per la Universitat d'Oxford i la farmacèutica anglo-sueca es va limitar a persones entre 18 i 55 anys per la manca de dades sobre la seva eficàcia en majors. Les vacunes de Pfizer i Moderna seran destinades en exclusiva als majors de 65 i als malalts amb patologies de risc. La d'AstraZeneca en canvi, ho serà per als ciutadans d'entre 18 i 65 anys, tal com porten demanant des de fa setmanes comunitats com Catalunya, Madrid o Andalusia.

Dimecres es reprèn la vacunació

Salut començarà a vacunar aquest dimecres la població general d'entre 60 i 65 anys amb la vacuna d'AstraZeneca. Així ho ha anunciat la consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, després que la Comissió de Salut Pública hagi elevat el topall d'edat. De fet, ja s'ha començat a enviar missatges a les persones de 60 a 65 anys que s'hauran de vacunar. També es començarà a contactar amb el personal essencial que encara no està vacunat, també els de més de 55 anys que fins ara no es podien posar la vacuna d'AstraZeneca.

La consellera Vergés ha denunciat que aquesta setmana han rebut només 16.000 dosis del vaccí d'Oxford de les 60.000 previstes. Segons ha apuntat, en els propers tres dies es calcula que n'arribaran 18.000 més, però de totes maneres no s'arribarà a les 60.000 esperades.

AstraZeneca mostra una eficàcia de l'80% en majors de 65 anys, segons un estudi

La vacuna creada per la Universitat d'Oxford i la farmacèutica AstraZeneca mostra una eficàcia mitjana de 79% davant la COVID-19 simptomàtica i ofereix una protecció de el 100% davant la malaltia greu i l'hospitalització. Ho diu un nou estudi que ha analitzat les dades extretes de la fase 3 de l'assaig clínic dut a terme als Estats Units, Xile i Perú, amb una mostra de 32.449 persones de tots els grups d'edat. Les noves troballes mostren a més que el preparat proporciona un 80% de protecció a l'hora d'evitar que persones majors de 65 anys desenvolupin la malaltia.