Enlaces accesibilidad
Desmarcats

Alícia Hernández, l'atleta de 60 anys que trenca rècords

  • La barcelonina visita Desmarcats després de superar la millor marca de la història de triple salt en persones majors de 60 anys
  • Entrevista al Desmarcats, amb Marc Martín | La 2 i Ràdio 4

Per

Desmarcats - Alícia Hernández, atleta màster

Alícia Hernández és una atleta de récord. El passat mes de febrer va batre la millor marca de la historia en triple salt per a persones majors de seixanta anys. La barcelonina nascuda l'any 1961 ha deixat la marca en 10,27 metres. L'Alícia competeix en campionats Màster on hi ha categories definides per una edat mínima.

Un inici tardà

Alícia Hernández es va aficionar a l'atletisme a l'escola, on el practicava de manera lúdica. No va ser fins que va acabar el grau en Educació Física i Ciències de l'Esport que va "descobrir que hi havia pistes d'atletisme a prop" en les quals poder-se entrenar. Va ser llavors quan s'ho va començar a prendre més seriosament. Però l'Alícia explica que suposava un "hàndicap" haver començat en l'atletisme a una edat tan avançada. Per això, i pensant que no arribaria a res, va decidir deixar-ho abans de complir els trenta.

Els Jocs d'Atlanta, un punt d'inflexió

Després de deixar l'atletisme, l'Alícia Hernández es va mudar als Estats Units. Allà va viure els Jocs Olímpics celebrats a Atlanta l'any 1996. La barcelonina va viure la cita amb molta expectació i la va portar a tornar a veure l'esport competitiu per la televisió. Quan va tornar a Barcelona va descobrir que encara era a temps de competir en l'esport que l'enamora. "Vaig descobrir les proves Màster i el meu entrenador, el Toni Corgos", diu l'atleta.

Jove d'esperit

Tot i tenir seixanta anys, l'Alícia Hernández desprèn joventut per tot arreu. El rècord aconseguit el més passat ho demostra. En tot plegat l'ajuda entrenar-se amb gent més jove que ella. I és que la barcelonina treballa a la pista amb grups d'atletes d'edat menor que ella. "Entrenar amb gent jove és una injecció d'energia", assegura l'Alícia.