Enlaces accesibilidad
14-F

Els candidats exerceixen el seu dret a vot

  • Aragonès (ERC) fa una crida a omplir les urnes de "determinació" i "llibertat"
  • Illa (PSC) demana votar "amb esperança"
  • Borràs (Junts) vota "pensant en el 1-O" i demana la participació de tots | Especial 14-F

Per
Els candidats del 14-F voten i criden a la participació

Els candidats de les principals forces que pugnen per la Generalitat en els comicis d’aquest diumenge han exercit el seu dret a vot a partir de les 12 del migdia. Ho han fet una vegada s’ha acabat la franja reservada preferentment per les persones grans o els grups de risc. Una vegada han dipositat el seu vot a l’urna han fet apel·lacions per anar a votar en una jornada que han coincidit és "històrica".

El candidats voten i criden a la participació

Aragonès fa una crida a omplir les urnes de "determinació" i "llibertat"

El candidat d'Esquerra Republicana i actual vicepresident, Pere Aragonès, ha votat poc després de les 12 a l'Institut Joan Coromines, col·legi electoral situat a Pineda de Mar, al Maresme, on resideix. A la sortida, Aragonès, ha fet una crida aquest diumenge a anar a votar aquest 14-F i a omplir les urnes de "determinació" i "llibertat".

El candidat republicà ha recordat que el sufragi és "l'eina" per decidir el futur en "llibertat" i per escollir com ha de ser el país que es deixi a les generacions del futur. "Omplim les urnes. Els catalans sempre que n'hi ha ens hi aboquem. Estic convençut que així serà", ha sostingut en una atenció als mitjans a les portes del col·legi electoral. El republicà ha qualificat el 14-F com una jornada "històrica" i "excepcional" i ha celebrat que s'hagin pogut constituir el 100% de les meses del país.

Illa (PSC) demana votar "amb esperança"

El candidat del PSC, Salvador Illa, no ha votat en un col·legi, sinó en el Centre Cultural La Roca del Vallès, municipi del qual va ser alcalde de 1999 a 2005. Ho ha fet com la resta de presidenciables passades les 12 del migdia i sense que els mitjans de comunicació hagin pogut accedir a l’interior. Illa (PSC) demana votar "amb esperança". A la sortida Illa, ha demanat a la ciutadania votar "amb esperança" en les eleccions al Parlament de Catalunya d'aquest diumenge. El candidat socialista ha animat a l'electorat a votar i ha assegurat que acudir a les seus electorals "és segur" tot i el context sanitari derivat de la pandèmia del coronavirus.

Borràs (Junts) vota "pensant en l'1-O" i demana la participació de tots

La candidata a la Presidència de la Generalitat per Junts per Catalunya, Laura Borràs, ha exercit el seu dret a vot a l'Escola Universitària Salesiana de Sarrià, centre educatiu situat a la ciutat de Barcelona. Borràs ha assegurat a la sortida que ha votat "pensant en l'1-O" i ha assegurat que en aquesta jornada es van omplir les urnes de vots per un futur millor, i ha animat a tota la ciutadania participi en aquestes eleccions. Ha afegit que Junts es presenta a aquests comicis "amb tot en contra", i, sobre la possibilitat que sigui la primera presidenta de Catalunya, ha assegurat que, quan una dona avança, també ho fan totes les dones.

Carrizosa (Cs) reclama una "votació massiva del constitucionalisme"

El candidat de Cs a la Presidència de la Generalitat, Carlos Carrizosa, ha fet una crida a la "votació massiva del constitucionalisme" als eleccions al Parlament d'aquest diumenge. "El constitucionalisme s'ha de mobilitzar si volem obrir una nova etapa de convivència i de canvi a Catalunya", ha dit en declaracions després de votar al seu col·legi electoral al carrer Balmes de Barcelona, acompanyat a la sortida de la líder del partit, Inés Arrimadas. Ha agraït la taverna dels integrants dels mesos electorals i ha assegurat que els seus i col·legis electorals són espais segurs on és compleixen els protocols de seguretat sanitària davant el coronavirus: "Ànims, perquè s'està podent votar amb seguretat".

Albiach (comuns) demana omplir les urnes "enfront de l'odi i a la resignació"

La candidata d'En Comú Podem, Jéssica Albiach, també ha votat a l'Edifici Balmes de Barcelona, on actualment se situa l'Institut d'Educació Contínua de la UPF. Albiach, ha demanat als votants que "omplin les urnes d'esperança i d'amor enfront de l'odi i la resignació". Reclama que tothom vagi a votar, "a la gent gran i a la gent jove, a les quals tenen fills i a les quals no". "Que es mobilitzin, perquè estem parlant de present i de futur", i ha afegit que votar és segur pesi al coronavirus.

Chacón assegura que votar aquest diumenge és "més fonamental que mai"

La cap de llista del PDeCAT a les eleccions, Àngels Chacón, ha assegurat que anar a votar sempre és "fonamental", però ha afirmat que aquest diumenge ho és "més que mai" perquè Catalunya està decidint com sortirà de la crisi "sanitària, econòmica i social". Ho ha fet al Centre Cívic Nord d'Igualada on s’ha mostrat "convençudíssima" que la majoria de ciutadans optaran per una opció "moderada i centrada" que aposti per un "bon govern" i "faci posar en marxa" Catalunya.

Fernández (PP) demana a la gent anar a votar com fa "qualsevol altra activitat permesa"

El candidat del PP de Catalunya, Alejandro Fernández, ha acudit a votar a les 12.00 hores al Pavelló de Sant Pere i Sant Pau, de Tarragona. Allà, ha demanat a la ciutadania que acudeixi a votar, "com recollirà el pa o a fer qualsevol altra activitat permesa". "Votar és molt important en dies com avui, en els quals afrontem reptes molt importants i en els quals la democràcia s'enforteix quan la participació és alta", ha afegit.

Sabater anima a "vèncer la por i sortir a votar" per a "conquistar drets"

La candidata 'cupaire', Dolors Sabater, ha votat a la seva localitat natal: Badalona. Ho ha fet al Col·legi Lola Anglada, on ha animat a "vèncer la por i sortir a votar" per a "conquistar drets socials i democràtics de tots". Sabater ha instat la ciutadania a participar en aquest "context actual de gravíssima crisi, no sols climàtica, sanitària, social, econòmica, sinó també democràtica". "Un vot de resistència, d'independència, antifeixista i feminista", ha enfatitzat.

Garriga (Vox) assegura que la protesta de Femen contra ell és el "clar exemple" que calç votar

També ha les 12 ha anat a votar ha estat el candidat de Vox, Ignacio Garriga. Ho ha fet al col·legi electoral del carrer Sant Joan de la Salle, 42 de la capital catalana. Allà s’ha trobat amb un grup d’activistes de Femen que s’han manifestat contra les polítiques que planteja la seva formació. Garriga, precisament, ha assegurat que aquesta protesta és "el clar exemple de la necessitat i de la importància d'anar a votar". "És la primera vegada que a un candidat a la Presidència de la Generalitat de Catalunya l'increpa un grup que a sobre ens diu feixistes" ha afegit.