Enlaces accesibilidad

El Govern planteja prorrogar fins al 24 de gener les actuals restriccions

  • Es manté el confinament municipal i el toc de queda a les 22 h
  • Els centres comercials de Catalunya continuen tancats
  • Certificat d'autoresponsabilitat per a tots els desplaçaments

Per
Les mesures Covid-19 vigents durant 7 dies més

Les mesures Covid-19 anunciades després de Nadal estaran vigents 7 dies més. Les restriccions es van posar en marxa el passat 7 de gener i finalitzaven la seva vigència aquest diumenge, però, l'empitjorament de les dades sobre la pandèmia ha fet que el Govern opti per ampliar-les fins al diumenge 24 de gener. La Generalitat ha defensat la decisió en la reunió del Pla d'Emergències de Protecció Civil i en una roda de premsa del Departament de Salut.

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, assegura que el creixement de les dades "no és exponencial" com era d'esperar.

Resumim a continuació totes les restriccions i mesures vigents a Catalunya:

Confinament municipal

Es manté el confinament municipal durant tota la setmana. Només es podrà sortir per motius justificats, com ara la impossibilitat de teletreballar o per anar a l'escola. Des del govern també considera justificats els desplaçaments per comprar productes essencials que no estiguin disponibles en el mateix municipi, la renovació de permisos i documentació oficial i més tràmits administratius inajornables, l'acompliment d'exàmens o proves oficials inajornables i les causes de força major o situació de necessitat degudament acreditades. El confinament municipal no permet el desplaçament a segones residències, com sí que passava amb el confinament comarcal. Això sí, s'exceptuarà d'aquesta restricció l'activitat física i esportiva individual a l'aire lliure entre municipis limítrofs.

Toc de queda fins a les 22 h

Es manté el confinament nocturn de les 22.00 a les 6.00 de manera general, amb les excepcions de causa major justificades.

Centres comercials tancats

L'únic comerç que podrà obrir serà aquell amb menys de 400 metres quadrats i els essencials. Els centres comercials de Catalunya continuen tancats i els caps de setmana està prohibida tota l'activitat comercial no essencial.

Restaurants i bars

La restauració i la cultura mantenen les dues franges horàries d'obertura. Només poden obrir per servir esmorzars o dinars. En concret, poden obrir entre les 7.30 i les 9.30 h i entre les 13 i les 15.30 h. Els comensals han de portar la mascareta en tot moment, només se la poden treure en el moment de beure o menjar.

A més, per als sopars només es pot oferir servei de recollida al local, entre les 19 i les 22 h, i a domicili, fins a les 23 h. També es prohibeix l'obertura dels bars i restaurants dels centres comercials.

Esport, només a l'aire lliure

Les activitats esportives queden suspeses a excepció d'aquelles que es facin a l'aire lliure. Pel que fa a les activitats culturals es mantenen al 50 % sempre que no se superin les 1.000 persones.

Reunions de sis persones

Pel que fa al nombre de persones permès a les reunions familiars, es manté. Són sis persones amb només dues bombolles de convivència.

Certificat d'autoresponsabilitat

És important portar un certificat d'autoresponsabilitat en els desplaçaments per acreditar-los. Aquest document és un model de certificat en què es declara de manera responsable que l'activitat que es duu a terme a l'espai públic és una de les autoritzades.