Enlaces accesibilidad
Premis Sant Jordi

RTVE entrega la 64a edició dels Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia

  • La periodista Montse Soto conduirà l'especial on es farà l'entrega dels guardons
  • El premi a millor pel·lícula ha recaigut en el film d'Oliver Laxe 'O que arde'
  • Antonio Banderas, millor actor espanyol per 'Dolor y gloria', i Marta Nieto, millor actriu espanyola per 'Madre' i 'Litus'
  • El programa especial d'entrega dels premis s'emetrà dimecres, 22 de juliol, a les 18:10h a La 2 i a Ràdio 4

Per
El 22 de juliol es farà entrega dels Premis RNE Sant Jordi

Els Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia 2020 s'entregaran en un programa especial conduït per la periodista de RNE Montse Soto.

La cerimònia d'enguany estarà marcada per la situació actual arran de la Covid-19 i en paraules de Conxita Casanovas, directora de 'Va de cine' i presidenta del jurat, "ha estat més complexa però serà la més especial". La cerimònia serà virtual, sense públic, i amb els premiats que enviaran els seus parlaments per videotrucada.

Conxita Casanovas

Conxita Casanovas rtve

Com ja es va anunciar al gener, 'O que arde', dirigida per Oliver Laxe i participada per RTVE, és la millor pel·lícula espanyola en la 64a edició dels Premis RNE Sant Jordi. Antonio Banderas recollirà el premi a millor actor espanyol per 'Dolor y gloria' i Marta Nieto recollirà el premi a millor actriu espanyola pel seu treball a 'Madre' i 'Litus', les tres participades per RTVE. A més, la millor òpera prima d'aquesta edició és 'Ventajas de viajar en tren', dirigida per Aritz Moreno, que també compta amb la participació de RTVE.

En l'apartat internacional, 'Retrato de una mujer en llamas', de Céline Sciamma, ha aconseguit el premi a millor pel·lícula estrangera. Margot Robbie, per 'Érase una vez en… Hollywood', i John C. Reilly, per 'Los hermanos Sisters' i 'El gordo y el flaco', han merescut els guardons a millor actriu i actor estrangers.

Els Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia també reconeixen una trajectòria professional destacada en el món del cinema i lliuren el Premi a la Indústria a Argimiro Lozano, qui porta 45 anys formant part del Jurat dels Premis Sant Jordi i va ser el creador del 'Va de cine'. A més, per votació els oients de RNE, s'entreguen les Roses de Sant Jordi a les millors pel·lícules: espanyola a 'Dolor y gloria' de Pedro Almodóvar i estrangera a 'Parásitos' de Bong Joon-ho.

RTVE

anterior siguiente