Enlaces accesibilidad
Diumenge 7 de setembre a les 12:00 hores per La 2

"Toti Soler: d'una manera silenciosa" ens acosta a la seva vida i a la seva música

  • Toti Soler ens parla de la seva afició, des de ben petit, a la música
  • Repassa la seva carrera com a solista i integrant de diversos grups musicals
  • També recorda la seva feina al costat d'Ovidi Montllor, Maria del Mar Bonet, Pau Riba o Jaume Sobrequés

Per
Toti Soler
Toti Soler

Des del lloc de l'Empordà on s'està des de fa uns anys, aquest documental repassa la vida artística de Toti Soler. Amb la seva pròpia veu ens explica els seus sentiments i la seva trajectòria musical. La seva filla, la cantant Sílvia Pérez Cruz i el músic Jaume Sobrequés ens parlen també d'un home que ha fet del silenci la seva manera de viure.

Nét de cantant, fill de pare metge, violoncel·lista i que tocava el piano així com la seva mare que també era gran aficionada a cantar i a la música, des de molt jovenet va tenir clar que aquest era el seu camí.

Ens diu Toti Soler"Jo recordo coses que composava quan tenia 14 o 15 anys, a casa del meu pare, quatre notes amb el piano, allò ja era això que faig ara, en essència això ja hi era; el que ha canviat és la tècnica, l'experiència, el coneixement, l'envoltori però l’essència ja hi era".

El documental ofereix un repàs a les seves primeres passes amb diversos grups de música tocant la guitarra elèctrica, de quan va conèixer a una nena que es deia Jeanette i amb qui pocs anys després van aconseguir diversos "hits" com ara "Cállate niña". Ens parla de com no li va interessar aquest camí i de com, més endavant, va formar el grup OM que es dedicava a oferir acompanyament musical a diversos artistes de l'època com Ovidi Montllor, Maria del Mar Bonet i Pau Riba.

Toti Soler recorda quan va canviar la guitarra elèctrica per l'espanyola i de com es va entusiasmar amb els sons flamencs.

La seva filla, la cantant Sílvia Pérez Cruz i el músic Jaume Sobrequés també parlen d’aquest home que fa del silenci la seva manera de viure.

RTVE

anterior siguiente