Enlaces accesibilidad
Eleccions 12 maig

RTVE Catalunya emet dijous el primer debat televisat dels candidats a la Generalitat de Catalunya

  • Amb Salvador Illa, Pere Aragonès, Josep Rull, Ignacio Garriga, Laia Estrada, Jéssica Albiach, Carlos Carrizosa i Alejandro Fernández
  • El debat estarà conduït per Gemma Nierga i Xabier Fortes
  • Dijous 2 de maig a les 22 hores a La 1 i Ràdio 4, per Catalunya, al Canal 24 horas i Radio 5, per tot l'Estat, i en streaming a RTVE Play i RTVE Play Catalunya

Per
Participants en el debat electoral del 12M a RTVE Catalunya
Participants en el debat electoral del 12M a RTVE Catalunya RTVE Catalunya

RTVE Catalunya emet dijous el primer debat televisat dels candidats de tots els partits polítics amb representació al Parlament de Catalunya. Moderat pels periodistes Gemma Nierga i Xabier Fortes, tindrà una durada de 120 minuts i s'emetrà en directe des dels estudis de RTVE Catalunya a Sant Cugat del Vallès.

En l'equador de la campanya electoral, el dijous 2 de maig, RTVE Catalunya emet el primer debat televisat dels candidats a la Generalitat de Catalunya. Hi participaran els partits polítics amb representació al Parlament:

 Els participants en el debat seran:

  • Salvador Illa, del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC)
  • Pere Aragonès, d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC)
  • Josep Rull, de Junts + Puigdemont per Catalunya
  • Ignacio Garriga, de VOX
  • Laia Estrada, de la Candidatura d'Unitat Popular – Defensem la Terra (CUP-DT)
  • Jéssica Albiach, de Comuns Sumar
  • Carlos Carrizosa, de Ciutadans (Cs)
  • Alejandro Fernández, del Partit Popular de Catalunya (PPC)

El debat serà el primer televisat d'una campanya molt disputada i estarà dividit en quatre blocs i el minut d'or final. Al primer, els candidats debatran sobre serveis públics: sanitat, educació, seguretat i habitatge centraran els primers 24 minuts del debat. El segon bloc estarà dedicat al sistema de finançament i les infraestructures: els candidats debatran sobre temes com el nou model de finançament, les inversions per pal·liar la sequera, l'ampliació de l'aeroport, la gestió de Rodalies i el Hard Rock.

Després d'un descans de tres minuts, en el tercer bloc es parlarà de la Llei d'amnistia i del futur polític de Catalunya: el debat sobre model federal, referèndum, reforma de l'Estatut o via unilateral centrarà el bloc. El quart i l'últim bloc estarà dedicat als possibles pactes i l'estabilitat: els candidats debatran quins acords calen per evitar una repetició electoral i si de la configuració del govern de la Generalitat dependrà la continuïtat del govern estatal.

El debat clourà amb una intervenció final o minut d'or, es farà de menor a major representació parlamentària: l'obrirà el PPC i el tancarà el PSC.

El debat s'emetrà en directe en horari de màxima audiència, a les 22 hores, a La 1 i Ràdio 4, per Catalunya, al Canal 24 horas i Radio 5, per tot l'Estat, i des de la plataforma RTVE Play, RTVEPlay.es i RTVEPlay.cat.

RTVE

anterior siguiente