Enlaces accesibilidad
55a edició dels Premis Sant Jordi

RNE entregarà aquest dilluns els Premis Sant Jordi de Cinema

  • L'acte comptarà amb la presència de la Ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, i el nou President de l'Academia Española de Cine

La Gala tindrà lloc a la seu de TVE Catalunya a Sant Cugat del Vallès i hi participaran figures reconegudes del cinema espanyol

Por

Els Premis Sant Jordi ja són un clàssic, organitzats per Radio Nacional, que en aquesta edició compleixen 55 anys de vida.

La 55a edició de la Gala dels Premis Sant Jordi de RNE aplegarà un gran nombre de noms reconeguts del món del cinema i amb la presència de la Ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde. Entre els premiats d’enguany hi ha els actors Aina Clotet, Carlos Areces i Antonio de la Torre i el director de cinema Vicente Aranda que rebrà un premi especial. Pel·lícules com "Buried" o "Pa negre" també rebran un reconeixement. La Gala d'enguany, que tindrà lloc als estudis de TVE Catalunya, estarà dedicada a la figura del cineasta José Luis Berlanga.

Dilluns al vespre els estudis de TVE Catalunya a Sant Cugat del Vallès desplegaran la catifa vermella per acollir alguns dels noms més destacats del cinema actual, entre ells el director Vicente Aranda.

RNE Catalunya entregarà els seus 55 premis Sant Jordi de Cinematografia. La jove actriu Aina Clotet rebrà el premi a la millor actriu en pel·lícula espanyola pel film "Elisa K"; el premi a millor actor en pel·lícula espanyola serà per Carlos Areces i Antonio de la Torre per "Balada triste de trompeta"; i el premi a la millor pel·lícula espanyola d'enguany ha recaigut en "Buried" de Rodrigo Cortés.

Vicente Aranda rebrà un càlid homenatge amb sorpresa inclosa per a la seva trajectòria professional i Romà Gubern també tindrà un premi Sant Jordi per la difusió que ha fet sempre del cinema.

A la Gala hi assistirà la Ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, i el nou President de l’Academia Española de Cine que s'haurà conegut farà poques hores, després de les eleccions del diumenge.

Pel que fa a la gala estarà dedicada al cineasta José Luis Berlanga i la seva figura i els seus films seran el fil conductor de l'acte. Els periodistes Cristina Puig presentadora dels programes de TVE "59 Segons" i "Gent de Paraula" i Toni Garrido conductor del programa "Asuntos Propios" de RNE, seran els mestres de cerimònia dels Premis.

RTVE

anterior siguiente