Enlaces accesibilidad
Noms propis

El matemàtic, Claudi Alsina, a 'Noms propis'

Per
El matemàtic Claudi Alsina és el protagonista d'aquesta setmana a 'Noms propis'
Claudi Alsina, protagonista a 'Noms propis' Josep Echaburu / RTVE

Aquesta setmana a 'Noms propis', Anna Cler entrevista Claudi Alsina. Ha fet una gran tasca d'investigació matemàtica, d'innovació educativa i de divulgació, tant a nivell nacional com internacional. Autor entre d'altres, del llibre 'Los matemáticos serios son los que no se ríen nunca'.

Claudi Alsina ha tingut una vida molt lligada al barri de Gràcia. Sempre va tenir vocació de professor i ha treballat durant més de 42 anys en el món de la docència. Ha estat molt defensor de l'experimentació en les matemàtiques com a manera d'explicar les matemàtiques. Va ser primer vicerector acadèmic de la Universitat Oberta de Catalunya (1994-1996), en la seva fundació amb el Dr. Gabriel Ferraté.

Claudi Alsina retratat amb el seu llibre: 'Los matemáticos serios son los que no se ríen nunca'

Claudi Alsina és autor de 'Los matemáticos serios son los que no se ríen nunca' Josep Echaburu / RTVE

També va ser el responsable de coordinar les Proves d'Accès a la Universitat (PAU) a Catalunya (entre 2000 i 2002) i la seva experiència el va portar a ser director general d'Universitats i secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya, del Departament d'Economia i Coneixement (2011-2016).

Assegura que l'ensenyament de la matemàtica hauria de ser més pràctic, però les matemàtiques no són o han estat la seva única passió. Descobrirem també com li agrada l'arquitectura i que és un gran apassionat de Gaudí.

Instantànea de Claudi Alsina a Barcelona

Claudi Alsina ha treballat durant més de 42 anys en el món de la docència

Sobre el llibre 'Los matemáticos serios son los que no se ríen nunca' diu que és una aproximació divertida i lúdica a les matemàtiques. Podem trobar des d'anècdotes, com reflexions del tipus que la mandra és pròpia dels matemàtics, també la paciència i el fet de ser despistats. 

RTVE

anterior siguiente