Enlaces accesibilidad

Cas Kangoo: un homicidi sense cos, una furgoneta i una complicada relació familiar

  • Diego Fernando Reyes va desaparèixer l'agost de 2017 a Montmell i no s'ha trobat el seu cos
  • Els acusats del crim van verbalitzar que matarien la víctima

Per

El cas Kangoo: Un homicidi sense cos a Montmell
El cas Kangoo: Un homicidi sense cos a 'Codi 6' de RTVE Audio

És possible resoldre una desaparició sense trobar, viva o morta, la persona en qüestió? Ho és en casos com el del Diego Fernando Reyes. Es desconeix encara on és el seu cos, però els acusats de fer-lo desaparèixer van ser condemnats per homicidi i estan a la presó.

Les proves els incriminaven de manera directa, i això va permetre resoldre el cas judicialment, però per la seva dona i els seus fills encara hi ha una pregunta sense resposta. On és en Diego?

Un negoci il·legal

Diego Fernando Reyes va néixer a Colòmbia i des de feia uns anys vivia amb la seva dona, la Mònica, al municipi de Montmell al Baix Penedès. Aquest tenia molta relació amb els germans d'ella que li van proposar participar en un negoci il·legal, invertir diners en una plantació de marihuana. Els va donar 10.000 euros, però més tard se'n va penedir i va voler recuperar aquella inversió. És en aquell moment, l'agost de 2017, quan desapareix.

No tuvimos ninguna duda de que se había producido un homicidio

La seva dona és qui es presenta davant la policia per denunciar la desaparició. Ja tenia sospites del que podia haver passat i explica als agents els truculents negocis que portava entre mans amb els seus germans. Els confessa que el repartiment dels beneficis s'havia pactat en el 50%, però des de feia uns mesos el seu germà, en Joaquim, necessitava diners i anava apartant el seu marit del negoci.

Les desavinences entre tots van fer sospitar a la policia que no es tractava d'una desaparició voluntària segons explica a 'Codi 6' Victor Arellano, agent de l'Àrea d'Investigació Criminal de la Regió Metropolitana Sud dels Mossos d'Esquadra. "No tuvimos ninguna duda de que se había producido un homicidio", explica l'agent.

De fet, intervenen els missatges dels germans i troben informació que constata la mala relació entre ells: "Lo voy a matar... Cuando tocan lo mío no, se la tengo jurada".

Restes de sang a la Renault Kangoo

Tot i que la tensió era palpable, tot apunta que el Diego es va dirigir a la plantació amb ànims d'arreglar les coses. A partir de llavors es va perdre la seva pista.

La mateixa nit de la desaparició, un veí d'Olivella troba la furgoneta Renault Kangoo blau del Diego abandonada i truca a la policia. La patrulla que es desplaça fins al lloc comprova que al cotxe hi ha restes de sang, però sense una denúncia pel robatori d'aquesta, els mossos no poden fer res i marxen dient-li al veí que si veu res estrany, els truqui. Al cap d'una estona, dos desconeguts s'emporten la furgoneta. Més tard, la Kangoo reapareix, aquest cop, calcinada.

Renault Kangoo apareix calcinada

Renault Kangoo apareix calcinada

Intervenir els telèfons

8 dies després de la desaparició d'en Diego, els Mossos citen a declarar en Joaquim. Explica que fa mesos que no veu el seu cunyat ni té contacte telefònic amb ell. "Viene con una herida en la mano y los dedos rotos y empieza a entrar en contradicciones", explica el caporal del grup d'homicidis de la regió metropolitana sud dels Mossos d'Esquadra, Josep Antoni Pérez.

Els Mossos tenen una hipòtesi clara del que ha passat, però necessiten proves i demanen intervenir el telèfon del Joaquim, el del seu pare José Mancilla i el d'un altre germà, el Junior.

Vols saber que van deduir els Mossos arran d'intervenir els telèfons mòbils dels sospitosos? On pot estar el cadàver d'en Diego?