Enlaces accesibilidad

Salvador Sobral: "Al disc hi ha una cançó homenatge al meu donant de cor"

  • El portuguès Salvador Sobral presenta el seu últim àlbum 'Timbre' a 'Xavifòrnia' de Ràdio 4
  • El guanyador d'Eurovisió 2017 va ser trasplantat de cor a causa dels seus greus problemes cardíacs

Per

Salvador Sobral dedica una canço al seu donant de cor
Salvador Sobral escriu una canço pel seu donant de cor

El portuguès i guanyador d'Eurovisió 2017, Salvador Sobral, estrena disc. 'Timbre' és el nom del seu treball més íntim i personal i el presenta al programa 'Xavifòrnia' de Ràdio 4. "En aquest disc he tingut el coratge de fer una cançó en agraïment al meu donant de cor", declara l'artista, que va haver de ser trasplantat fa ja sis anys a causa de greus problemes cardíacs. De fet, explica que durant Eurovisió "estava molt malalt i tenia una retenció de líquids d'uns 20 kg". En aquells moments guanyar era el que menys l'importava perquè "si no sobrevivia, que més donava guanyar?", comenta.

Xavifòrnia - Una de les converses de l'any: ens visita Salvador Sobral - Escolta ara

Un nou cor i una nova oportunitat

Va ser al desembre de l'any 2017 quan el seu ventricle dret dilatat es va complicar fins a arribar a afectar l'esquerra, el més vital. A partir d'aquell moment la seva vida es va aturar i amb només 27 anys es va haver de sotmetre a un trasplantament. "Tenia por de morir-me i aquesta por és superior a totes les altres", afirma. Va arribar a acceptar la mort perquè segons diu, es trobava molt cansat. Moments abans d’entrar a quiròfan va demanar-li al metge que li poses música de Bach, en concret les variacions Goldberg. "És una música celestial", diu amb el seu humor característic.

Salvador Sobral a RNE

Salvador Sobral a RNE

Ara, té una filla petita i diu que valora molt més la vida perquè gràcies a ella viu més en el present. Després de sis anys d'una experiència que li va salvar la vida, considera que ha arribat el moment de retre homenatge a la persona que li va oferir el seu cor. "Necessitava temps per assimilar tot això", afegeix.

Gràcies a la nova oportunitat que li va donar la vida ara es troba a Barcelona per actuar aquest 8 de febrer al Gran Teatre del Liceu. El cantautor, que viu a la ciutat comtal, ha après a parlar perfectament el català i continua essent fidel al seu estil musical.

Radio

anterior siguiente