Enlaces accesibilidad
Economia

Pedro Sánchez anuncia un nou Règim Fiscal per a les Balears

  • Els pressupostos generals de l'any 2023 incorporaran dues rebaixes fiscals
  • El Govern calcula que suposarà mobilitzar prop de 350 milions d'euros

Por
El president del Govern Central, Pedro Sánchez, saluda a la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, mentre visiten les instal·lacions de l'empresa CAROB.
El president del Govern Central, Pedro Sánchez, saluda a la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, mentre visiten les instal·lacions de l'empresa CAROB.

A partir de l'any que ve, els pressuposts generals inclouran una deducció de l'impost de societats del 90% per a les empreses que facin inversions i una bonificació de fins al 20% per a la venda de tota classe de productes de les illes, siguin industrials o agrícoles.

Mesures fiscals per compensar la insularitat

És una resposta justa i legítima per als ciutadans de Balears que veuran reconeguda la diversitat territorial al sistema fiscal

El president del Govern Central, Pedro Sánchez, ha fet l'anunci avui migdia en una visita a una fàbrica de goma de garrofí a Marratxí: "Això és una resposta justa i legítima per als ciutadans de Balears que veuran reconeguda la diversitat territorial al seu sistema fiscal".

El Govern Balear celebra l'anunci

És una fita col·lectiva que recau sobre una de les línies mestres del Govern: el diàleg, el pacte i la feina conjunta

Són mesures tributàries lligades al Règim Especial per a les Balears. El Govern calcula que suposarà mobilitzar prop de 350 milions d'euros, la majoria en incentius fiscals. La presidenta Francina Armengol ho defineix com una "fita històrica". Segons fonts del Govern la part fiscal del REIB és una "fita col·lectiva que recau sobre una de les línies mestres del Govern: el diàleg, el pacte i la feina conjunta".

Finançament del tramvia de Palma

A més, des de l'executiu també asseguren que "gràcies a la unió d’agents molt diversos de la societat illenca i del compromís del Govern amb el reconeixement dels sobrecostos de la insularitat, avui comptam amb una eina fonamental per impulsar la igualtat d’oportunitats". A l'acte el president de l'executiu també ha anunciat que els pressupostos de l'any que ve inclouran 20 milions d'euros per finançar el futur tramvia de Palma.