Enlaces accesibilidad
Part Forana

Inca intensifica la campanya contra el turisme de residus

  • La policia local del municipi vigila els contenidors des de l'aire per detectar els infractors
  • Les sancions per incomplir la normativa van dels 300 als 9.000 euros

Por
Un home utilitzant els contenidors al municipi d'Inca
Un home utilitzant els contenidors al municipi d'Inca

A Inca avui aquest dimecres han començat una campanya especial de vigilància per evitar l'abocament de residus de les persones que no resideixen a la capital del Raiguer. Una pràctica coneguda amb el nom de 'turisme de residus'. Des del consistori denuncien que ha incrementat en els darrers anys.

Vigilen els contenidors des de l'aire

Hi haurà controls als voltants de totes les zones de contenidors. Els agents patrullaran i també vigilaran els contenidors des de l'aire amb un dron. Forma part del dispositiu especial per prevenir i controlar l'abocament de residus al municipi.

Igual que no permetem als veïnats d'Inca conductes incíviques als de la resta de municipis tampoc

Des de l'ajuntament afirmen que algunes persones d'altres pobles van a Inca a tirar els fems. Segons Maria del Carmen Oses, regidora de Serveis assegura que "aprofiten els nostres contenidors per venir a tirar tot el residu sense separar i s'estan botant la normativa".

Les sancions poden arribar als 9.000 euros

Aprofiten els nostres contenidors per venir a tirar tot el residu sense separar i s'estan botant la normativa

Avui ja han detectat 3 infractors. Persones d'altres municipis que fan servir els contenidors d'inca tot i que no paguen la taxa municipal. Les sancions per dipositar els residus a Inca sense ser del municipi van dels 300 als 9.000 euros. "Igual que no permetem als veïnats d'Inca conductes incíviques als de la resta de municipis tampoc els hi podem permetre", explica la regidora de serveis als micròfons de RTVE.

Un problema que també és visible a Felanitx

A Felanitx també han notat un augment de la brutor. Només aquest estiu al municipi s'han posat més sancions que durant tot l'any 2020. Enguany s'han notificat 15 multes per abocaments d'escombraries i residus en llocs inadequats i deixar bosses als contenidors sense separar per fraccions.

Podem dir que existeix el turisme de residus

Catalina Soler, regidora de Medi Ambient afirma que el turisme de residus també afecta el municipi de Felanitx. "Arran de les sancions que hem imposat podem dir que existeix el turisme de residus. Moltes de les sancions de Can Concos són de veïnats de Santanyí'. Per aquest motiu fan una crida al civisme i demanen responsabilitat als ciutadans per evitar aquestes imatges siguin cada vegada més freqüents.