Enlaces accesibilidad
Societat

El Banc d'Aliments de Mallorca es prepara per fer front a una 'tardor complicada'

  • Cada dia reparteixen unes cinc tones de productes a una vintena d'entitats
  • L'elevada inflació fa que no puguin comprar el mateix nombre d'aliments que altres anys

Por
Voluntaris al Banc d'Aliments de Mallorca
Voluntaris al Banc d'Aliments de Mallorca

Com cada dilluns María Dolores arriba puntual a MercaPalma. És voluntària de l'ONG Templaris del món, una entitat que només a Palma ajuda unes cent famílies. Una xifra que, asseguren, augmentarà en els mesos vinents. "Cada vegada hi ha més famílies que criden demanant ajuda. I el perfil ha canviat, algunes fa uns mesos tenien feina i formaven part de la classe mitjana, però ara necessiten ajuda per poder arribar a final de mes" ens explica María Dolores sense deixar de carregar aliments en el vehicle de l'entitat.

Les coes de la fam augmentaran considerablement

Aquest hivern serà un dels més complicats dels darrers anys

Aquest dilluns passaran per les instal·lacions del Banc d'Aliments de Mallorca a MercaPalma devuit entitats en total. La majoria dels voluntaris que recullen els aliments i altres productes de primera necessitat pensen el mateix: "Aquest hivern serà un dels més complicats dels darrers anys", "La demanda s'ha disparat i això que aquest estiu molta gent ha pogut fer feina". Per això tots coincideixen que les coes de la fam augmentaran considerablement.

Cada dia distribueixen unes 5 tones d'aliments

Depenem de les donacions que faci la gent i també de les ajudes estatals i autonòmiques

Raimundo de Montis també assegura que aquesta tardor serà més complicada. Des del Banc d'Aliments cada dia distribueixen unes 5 tones d'aliments entre una vintena d'entitats.I ja s'estan preparant per fer front a un hivern molt complicat amb milers de persones a les coes de la fam. "De moment tenim provisions suficients, però depenem de les donacions que faci la gent i també de les ajudes estatals i autonòmiques"

La inflació també afecta el Banc d'Aliments de Mallorca

Abans de la guerra a Ucraïna amb 1.000 euros compràvem uns 1.010 litres d'oli. Ara amb el mateix pressupost només podem comprar uns 300 litres

Avui a la nau industrial del Banc d'Aliments de Mallorca tenen unes 60 tones de productes. La majoria són aliments, però també hi ha mascaretes i productes d'higiene. Gairebé la meitat del que tenen són donacions, però també han de comprar una part molt important del que després distribueixen entre les diferents entitats. Segons el president del Banc d'Aliments. Raimundo de Montis, el que més s'ha encarit és l'oli: "Abans de la guerra a Ucraïna amb 1.000 euros compràvem uns 1.010 litres d'oli. Ara amb el mateix pressupost només podem comprar uns 300 litres" Una inflació disparada que també farà que aquest hivern sigui més complicat pels que lluiten per un món més just.