Enlaces accesibilidad
Societat

La comunitat britànica de les Balears dona el darrer adeu a la reina Elisabet II

  • L'Església anglicana de Menorca ha emès l'ofici a una cerimònia especial
  • A Mallorca els britànics han seguit el moment des de les pantalles dels bars

Por
Britànics seguint el funeral de la monarca des de Mallorca
Britànics seguint el funeral de la monarca des de Mallorca

Amb un silenci sepulcral i molt emocionats així han seguit els britànics el funeral de la reina Elisabet II des d'un bar de Palmanova a Mallorca. Els propietaris del local han instal·lat una pantalla gegant amb el senyal de la BBC. "Avui no és un dia per veure el futbol o tenir música al local. Tots els britànics volen veure el funeral de la monarca i per això hem posat la BBC" Ens ho explica el responsable del bar sense aturar de fer feina.

Alguns britànics s'han emocionat durant l'ofici

Els britànics estan molt emocionats, hem vist a un parell que han plorat i tot

Calculen que hi ha unes 180 persones assegures a la terrassa. La majoria són britànics, però també hi ha alguns residents. "Volíem prendre un cafè i hem vist que transmetien el funeral d'Elisabet II. Els britànics estan molt emocionats, hem vist a un parell que han plorat i tot"

A Menorca també s'ha seguit el funeral

La mort de la monarca marcarà un abans i un després

A l'Església anglicana d'Es Castell, a més de 1.700 quilòmetres del Regne Unit, han instal·lat una pantalla al temple. Així han seguit una vintena de britànics l'ofici. El reverend de l'església de Santa Margalida, Paul Strudick, no ho va dubtar: "Era un moment que havíem de seguir des d'aquí i hem aprofitat les eines que vàrem descobrir amb la pandèmia. La mort de la monarca marcarà un abans i un després, era una figura molt important per a la majoria dels britànics".

Un acte emocionant amb el qual s'ha posat el punt i final als deu dies de dol oficial. Alguns ho han seguit des de la terrassa d'un bar, altres amb pantalles gegants instal·lades a les zones turístiques o fins i tot des de ca seva. D'aquesta manera s'acomiaden de la que ha estat la reina més longeva del Regne Unit i una de les figures més universals del segle XX.