Enlaces accesibilidad

Pollença reviurà aquest dimarts els Moros i Cristians més esperats

  • La batalla commemora la victòria dels cristians davant les tropes comandades pel pirata Dragut
  • Enguany, Joan Mas estarà representat per Salvador Esquinas i Dragut ho protagonitzarà Josep Vives

Por
La batalla comença al port i avança cap al poble
La batalla comença al port i avança cap al poble

La festa dels Moros i Cristians torna amb més força que mai. Pollença reviurà l'emoció continguda després de dos anys sense la seva festa gran. La Patrona commemora la batalla que enfrontà moros i cristians el 1550 i la victòria d'aquests quan s'imposaren a les tropes comandades pel pirata Dragut.

Les interpretacions

"Com a pollencí és la màxima aspiració. Soc l'únic de la família que ha tingut aquesta curolla per representar aquest càrrec i això és un orgull", ha explicat Salvador Esquinas, que enguany interpretarà el personatge de Joan Mas. Va ser molt emotiu, va ser increïble, primer any que ens presentàvem i amb el complicat que és sortir el primer any, va ser una cosa molt guapa", afegeix Josep Vives que encarnarà el corsari Dragut.

L'instant més aclamat arribarà a les 19:00 de l'horabaixa amb l'inici del Simulacre. Joan Mas donarà la veu d'alarma davant l'avanç del temible corsari Dragut. El clam de "pollencins, alçau-vos, que els pirates són aquí" farà llavors esclatar l'eufòria.

Preparació vocal

Els actes exigeixen un esforç interpretatiu per part dels designats personatges. Aquests dies es preparan molt a conciència. "Cuidar la veu, no xerrar massa, no fer contrasts tèrmics de temperatura ni molt fred", detalla Esquinas sobre com assaja el personatge de Joan Mas.

La Alborada posarà el fermall final als actes de la Patrona a la Plaça Major del poble. Es dirà així adeu a la festa més esperada pels pollencins.