Enlaces accesibilidad

La venda de cotxes a les Illes Balears recupera el ritme d'abans de la pandèmia

  • La patronal afirma que s'ha romput la tendència a la baixa dels darrers dos anys i espera un creixement del 40% a final de 2022
  • Els concessionaris demanen més punts de càrrega perquè s'estengui la compra de vehicles elèctrics.ment del 40% a final de 2022

Por
Els concessionaris esperen vendre 24.000 cotxes nous enguany
Els concessionaris esperen vendre 24.000 cotxes nous enguany

La patronal de distribuïdores d'automoció, FACONAUTO, acaba de presentar la seva delegació a les Illes Balears. Agrupa les associacions de Mallorca i d'Eivissa i Formentera. El delegat és Andreu Vidal.

La venda de vehicles es reactiva

Durant la presentació Vidal afirmà que les dades de venda de vehicles s'estan recuperant a bon ritme, especialment a les Illes Balears on s'espera que enguany es matriculin 23.800 cotxes,  el que representa un creixement del 40% respecte a l'any anterior i indica un canvi de la tendència a la baixa dels darrers dos anys, a causa de la crisi de la pandèmia. En bona part, aquests resultats es deuen al fet que els rent a car han reactivat la compra de vehicles davant la normalització de l'activitat turística. Els cotxes de lloguer representen poc més de la meitat dels vehicles que s'hauran venut a les Illes enguany.

Els distribuïdors de cotxes confien que l'any que ve el creixement serà del 45% i s'assoliran les xifres prèvies a la covid.

La venda de cotxes elèctrics condicionada a l'extensió de punts de càrrega

Quan a l'adaptació de l'indústria de l'automòbil al procés de descarbonització, FACONAUTO considera que s'estan fent importants esforços per aconseguir els objectius marcats des de la Unió Europea, però la patronal expressa la seva preocupació per la crisi dels components electrònics, encara no resolta, i per la manca d'adequació de les infraestructures de recàrrega a les Illes Balears. Segons indiquen, se necessitarien nou mil punts de càrrega perquè se generalitzàs la utilització de vehicles elèctrics a les Illes Balears, on la legislació aprovada pel Govern pretén que el 2035 ja no es venguin cotxes de benzina ni de gasoil, quan ara mateix només hi ha menys d'un 10% d'aquesta quantitat.

Tot i això, la patronal informa que les Illes Balears continuen encapçalant les comunitats autònomes en venda de cotxes elèctrics, amb un 7% del total, quan la mitjana no arriba al 4%. Una circumstància que atribueixen a les especials característiques de les Illes, amb un territori reduït i capdavanteres en la normativa mediambiental.