Enlaces accesibilidad

Manacor aixecarà una estàtua en honor a Rafel Nadal

  • L'Ajuntament llevantí encarregarà el projecte amb l'objectiu de retre homenatge al seu veí
  • Tots els grups polítics hi han estat d'acord tot i que es desconeix qui la farà o on s'ubicarà

Por
Rafel Nadal posa a París amb el seu 14è Roland Garros
Rafel Nadal posa a París amb el seu 14è Roland Garros

"Hem acordat encarregar la construcció d'una escultura de Rafel Nadal". Eren les declaracions que avui matí feia a les càmeres de TVE Balears el Batle de Manacor, Miquel Oliver, davant l'acord de tots els grups polítics de l'Ajuntament de Manacor de reconèixer al seu veí més memorable.

"La idea la varem tenir quan va guanyar l'Obert d'Austràlia. Jo em vaig posar en contacte amb ell i ens vam instar a celebrar qualque tipus d'acte. Ara que ha guanyat Roland Garros intentarem contactar amb ell a veure si podem reprendre la idea", assegura Oliver.

Ni qui, ni com, ni a on

Tot i la intenció de dur-la a terme, des del consistori encara no s'han donat més detalls. Encara es desconeix com serà la figura, qui serà l'artista encarregat de fer-la o quina serà la seva ubicació dins el municipi llevantí.

"Esperam veure si les setmanes vinents ja podem concretar més coses, però de moment es posa en marxa el procés per tal de reconèixer la figura de Rafel Nadal amb una escultura dins el nucli de Manacor", avança Oliver. Així i tot, fonts municipals apunten que la ubicació més probable de l'estàtua de Nadal seria la plaça del Palau, on la seva família hi té la casa.

Altres iniciatives semblants

Aquest no és la primera iniciativa que pretén retre homenatge els mèrits del manacorí. Fa uns mesos, quan guanyà l'Obert d'Austràlia, una recollida de firmes feta a través de la pàgina Change.org demanava que l'Aeroport de Palma dugués el seu nom. Una decisió que, en el cas de dur-se a terme, hauria d'aprovar el Ministeri de l'Interior, però de moment no hi ha hagut novetats.