Enlaces accesibilidad
Transports

L'inici de la temporada augmenta les dificultats per aconseguir un taxi

  • Els turistes i els residents critiquen que a ciutat han d'esperar més de 40 minuts
  • Dia 31 hi ha examen extraordinari pel carnet de taxista

Por
Un taxi  amb el cartell d'ocupat al centre de Palma
Un taxi amb el cartell d'ocupat al centre de Palma

L'increment de turistes que comencen a visitar la ciutat de Palma fa que la manca de taxis sigui més visible. Maggie ha passat uns dies de vacances a Mallorca i fa més de 40 minuts que espera a l'aturada de Jaume III.

Hi ha aixecat la mà a més de 5 vehicles, però tots han fet el mateix gest amb la mà. Van plens i no poden aturar. "Això és un problema perquè he d'agafar el vol en una estona i crec que el perdré" critica minuts abans d'aconseguir un taxi que la dugui fins s'aeroport.

Una situació "puntual"

Això és un problema perquè he d'agafar el vol en una estona i crec que el perdré

Els taxistes expliquen que és una situació que es produeix especialment els dies que venen els creueristes. Biel Moragues, president de l'Associació Sindical del Taxi de Mallorca, afirma que el problema s'ha agrejat els darrers mesos. "Quan venen creuers de cop tenim un problema molt greu perquè és impossible cobrir la demanda"

Examen extraordinari pel carnet de taxista

Hi havia una manca de conductors i per això feim una convocatòria extraordinària

Falten taxistes i per això l'ajuntament de Palma ha convocat exàmens extraordinaris dia 31 de maig. Segons el regidor de mobilitat, Xisco Dalmau,l'objectiu és concedir més permisos per poder fer front a la manca de professionals."Hi havia una manca de conductors i per això feim una convocatòria extraordinària".

Aquest estiu el problema s'agreujarà

Els taxistes també critiquen que hi ha manca de vehicles de substitució. Diuen que obtenir un cotxe blanc que sigui compatible és més complicat que mai per la crisi dels microxips. "Aquest estiu hi haurà molts que no podran fer feina i el servei quedarà coix perquè no trobam cotxes"

Preveuen que aquesta temporada, on s'espera que milers de turistes viatgin a Palma diàriament, el problema serà més greu.