Enlaces accesibilidad
Economia

Cancel·lat un congrés internacional a Palma per la guerra a Ucraïna

  • Era un esdeveniment de tecnologia que s'havia de celebrar al mes de maig
  • També s'ha hagut de posposar un congrés d'alimentació per la "inestabilitat que està generant el conflicte"

Por
Assistents provant les ulleres de realitat virtual a un esdeveniment al Palau de Congressos de Palma
Assistents provant les ulleres de realitat virtual a un esdeveniment al Palau de Congressos de Palma

La guerra a Ucraïna afecta l'economia de les Illes Balears. No només s'està notant una desacceleració de les reserves hoteleres a Menorca, el Palau de Congressos de Palma hi ha hagut de cancel·lar en la darrera setmana un esdeveniment internacional que s'havia de fer aquest mes de maig.

Era un congrés tecnològic amb més de 200 assistents, però no és viable dur-lo a terme, ja que "la majoria dels ponents eren d'Ucraïna i Polònia". També s'ha hagut de posposar un congrés d'alimentació per la inestabilitat que està generant el conflicte a Ucraïna.

El director general del Palau de Congressos, Ramón Vidal, continua sent optimista amb les xifres d'enguany: "Tot i això, les expectatives que tenim per aquest 2022 són positives, serà un any de recuperació tot i la incertesa que tenim ara per la guerra entre Rússia i Ucraïna"

120 esdeveniments i 23.000 assistents

Tot i això, les expectatives que tenim per aquest 2022 són positives

Durant aquest 2022 al Palau de Congressos de Palma se celebraran 120 esdeveniments, calculen que hi haurà més de 23.000 assistents. De fet, comencen a veure una progressiva recuperació al turisme de congressos que durant el darrer any ha deixat 16 milions d'euros a les Balears. Una xifra relativament baixa si la comparam amb altres anys que normalment es generen 25 milions d'euros.

A poc a poc es comença a reactivar el turisme de congressos, un tipus de turisme que no atura durant la temporada baixa. Segons la regidora de Turisme de l'Ajuntament de Palma, Elena Navarro, "la maquinària ja està en marxa amb la repercussió que això suposa. A més, no només es genera una major inversió a Palma".

El turisme de congressos es comença a recuperar

La maquinària ja està en marxa amb la repercussió que això suposa

Avui també han fet balanç de les xifres del 2021. Després d'un 2020 amb l'activitat paralitzada per la pandèmia el Palau va recuperar els esdeveniments. En total es van fer 127 actes i més de 24.000 persones varen accedir al Palau. La majoria d'esdeveniments, un 58%, eren locals. Els congressos nacionals suposaren un 30% del total i el 12% varen ser internacionals. La majoria dels esdeveniments estaven vinculats amb activitats econòmiques i professionals, també amb l'àmbit sanitari i el cultural.