Enlaces accesibilidad
Societat

L'Institut Geogràfic Nacional confirma dos terratrèmols a Mallorca

  • Es registren dos terratrèmols de 2,2 i 2,5 graus de magnitud
  • Els moviments sísmics alarmaren molts veïnats de Santa Maria, Bunyola, Marratxí i Palma

Por
RTVE BALEARS
Grafisme amb els epicentres dels dos terratrèmols.

La Xarxa Sísmica Nacional ha confirmat avui matí que el que sentiren ahir els veïnats del Raiguer de Mallorca: eren dos terratrèmols. El primer de 2,2 graus de magnitud i el segon de 2,5 graus amb epicentres a Deià i Bunyola. Avui tothom en parlava. "Va ser com una explosió... de fet vaig sortir al carrer, però no vàrem veure res"."La meva dona va sentir els dos, jo només el segon que va ser més fort i va tremolar tot" expliquen alguns veïnats de Santa Maria als micròfons de TVE.

Els serveis d'emergència varen rebre moltes cridades

La població pot estar tranquil·la perquè les Balears són una zona on no és esperable que hi hagi grans terratrèmols

Els serveis d'emergències van rebre 124 cridades i algunes patrulles de la Policia Local de Santa Maria cercaren qualque indici d'una explosió, però no varen trobar res. Colau Canyelles, el batle del municipi, va estar en contacte amb els equips d'emergències des del primer moment: "Pentinarem tota la zona de fora vila. Pensàvem que el soroll venia d'aquí, però finalment no es va trobar res"

No hi ha hagut danys personals ni materials

Són habituals a tot l'estat i poden ser una conseqüència del moviment de les falles

Finalment, avui s'ha confirmat que varen ser dos petits terratrèmols. Moviments sísmics que no només alarmaren ahir capvespre molts veïnats de Santa Maria. També es van sentir a Bunyola, Marratxí o Palma. La Xarxa Sísmica Nacional ho ha confirmat avui matí. De 2,2 graus de magnitud amb epicentre a Deià i el segon de 2,5 a Bunyola. El director de la Xarxa Sísmica Nacional, Juan Vicente Cantavella, afirma que els terratrèmols d'aquestes magnituds "són usuals a tot l'estat i poden ser una conseqüència del moviment de les falles".

Els experts afirmen que són més usuals del que pensam. De fet, l'any 2003 es va registrar un terratrèmol de 6,7 graus a Algèria que també afectar les Balears. Va provocar rissagues a Menorca i algunes barques es van enfonsar al port de Maó. Ara els experts envien un missatge de calma. Juan Vicente Cantavell, director de la Xarxa Sísmica Nacional: "La població pot estar tranquil·la perquè les Balears són una zona on no és esperable que hi hagi grans terratrèmols".