Enlaces accesibilidad
Coronavirus

El passaport covid deixarà de ser obligatori aquest dissabte

  • No s'haurà de mostrar per accedir a la restauració, l'oci ni tampoc a les residències
  • Els professionals sanitaris i sociosanitaris l'hauran de seguir utilitzant

Por
Un home mostra el seu passaport covid abans d'entrar a un restaurant
Un home mostra el seu passaport covid abans d'entrar a un restaurant

L'executiu ha decidit eliminar l'exigència del certificat covid a partir d'aquest dissabte 12 de febrer. Ja no s'haurà de mostrar el codi QR per accedir a restaurants, bars, cinemes, gimnasos o altres activitats relacionades amb l'oci.

L'executiu diu que ha estat una eina molt útil, però consideren que ja era el moment de relaxar la mesura. La consellera de salut, Patrícia Gómez, considera que ha arribat el moment: "Ha estat una mesura molt útil i ens ha permès suavitzar l'impacte de la sisena onada. Consideram que era molt oportú relaxar-la"

Els sanitaris sí que ho hauran de presentar

Els professionals sanitaris i sociosanitaris ho hauran de continuar mostrant per anar a la feina. "Entenem que l'àmbit de feina on desenvolupen la seva tasca té un risc elevat" ha explicat la consellera de Salut.

Aquest és un dels canvis que arriben amb la reducció de contagis. A més, Mallorca i Mallorca passaran a nivell 3 i les Pitiüses continuen en nivell 4.

La mascareta deixa de ser obligatòria a l'aire lliure

A partir d'avui tampoc no és obligatoria la mascareta al carrer. Una mesura que es va imposar un dia abans de Nadal i ha durat un mes i mig. Molts han fet un alè. També és cert que molts altres ja no la duien malgrat que fos obligatori. "M'agrada més anar sense mascareta" "Me la posaré quan hi hagi molta gent al carrer" declaren alguns ciutadans que avui han passejat pels carrers de Palma.

Sense mascareta al pati

Per primera vegada en molt de temps els alumnes han pogut gaudir del temps de lleure sense utilitzar-la. Els estudiants avui estaven ben contents de tornar-se a veure la cara després d'un curs i mig amb la mascareta posada. N'hi ha que en aquest temps han canviat totes les dents del somriure. Els infants són, amb diferència, els que més temps han duit la cara tapada. "A les aules han de continuar amb la mascareta posada i si al pati hi ha aglomeracions s'hauran de respectar les normes de seguretat", afirma el director de l'IES Son Cladera.

La plataforma 'Mascaretes al pati NO' va una passa més enllà i demana que també es vagi eliminant progressivament a l'interior de les escoles. Defensen que la covid en la infància és majoritàriament lleu, que a altres països europeus els infants mai l'han duita a les classes i que la mascareta està afectant el seu desenvolupament psicosocial. També diuen que han rebut queixes de pares que asseguren que les seves escoles recomanen continuar duent la mascareta. "Això és només una primera passa. Necessitam un pla per anar retirant els protocols covid perquè s'ha vist que tenen més risc que beneficis a la infància".

Miquel Fullana, responsable del Col·legi Sagrat Cor entén el debat generat: "Tampoc no hi ha hagut una incidència de casos molt més gran a infantil i primària per no dur la mascareta. Crec que hi haurà un moment que es podrà llevar. Hem de pensar que la resta de normes com els grups bombolla es continuen complint"