Enlaces accesibilidad

Ports IB destrueix 13 pasteres arribades a les Illes Balears amb immigrants irregulars

  • S'ha tancat el procediment administratiu per declarar-les objectes abandonats.
  • La destrucció de cada una de les barques té un cost aproximat de 600 euros

Por
Les barques serveixen per fer la ruta d'Algèria a Mallorca
Les barques serveixen per fer la ruta d'Algèria a Mallorca

Vós heu demanat mai que fan amb les pasteres que arriben a les Illes Balears carregades de migrants il·legals? Avui hem vist el procés de desballestament d'aquestes embarcacions, que es consideren objectes abandonats i que ningú no reclama.

Una cinquantena de barques confiscades a l'espera de la tramitació

Al quarter de Son Tous s'acaramullen les pasteres que arriben als ports de les illes Balears. Són barques que ningú no reclamarà i que es converteixen en un problema per l'administració. Per cada una s'inicia un procediment per desfer-se'n d'elles, que pot durar sis mesos i que té un cost d'uns sis-cents euros per embarcació.

Una vegada triturades es convertiran en Font d'energia

Avui s'ha fet el desballestament d'una partida de 13 de la cinquantena que hi ha en aquest solar. Les barques han estat conduïdes des de Son Tous a les instal·lacions d'una empresa de gestió de residus. Només els motors, que han estat retirats prèviament, es podran aprofitar i sortiran a subhasta pròximament.

Convertides en poc més que estelles, les restes de les barques faran el seu darrer viatge a un centre de valorització de la Península on, previsiblement, es convertiran en energia.