Enlaces accesibilidad
Coronavirus

Les Balears celebren un Sant Antoni descafeïnat per mor de la pandèmia

  • Sa Pobla va desafiar les restriccions amb una concentració de persones que no respectaven les mesures
  • Menorca celebra la Diada reduïda als actes institucionals, per segon any

Por
Les completes de Manacor es varen celebrar amb reducció de cabuda i amb 300 assistents
Les completes de Manacor es varen celebrar amb reducció de cabuda i amb 300 assistents

Per segon any consecutiu la festa de Sant Antoni es veu afectada per les restriccions sanitàries en plena sisena onada de la COVID. A la Part Forana de Mallorca els pobles més santantoniers han cancel·lat els actes més populars com la Revetla i els foguerons, i s'han mantingut les Completes, tot i que amb aforament restringit a 300 persones.

Sa Pobla desafia les restriccions

A Sa Pobla els poblers ahir vespre feren una concentració a la plaça de l'ajuntament per fer gloses i càntics en honor de Sant Antoni. Una concentració de centenars de persones que contravenien les mesures de seguretat sanitària ja que ni mantenien la distancia de seguretat ni, la majoria, duia la mascareta posada.

Emoció a Manacor

La festa de Sant Antoni es viu amb normalitat a Manacor. Anit un nombre restringit de 300 persones va poder assistir a Completes. A la parròquia dels Dolors es cantaren els Goigs de Sant Antoni, concentrant tota l'emoció que no es pot manifestar enguany al carrer. Tota la cerimònia va ser tramesa per l'Ajuntament a través del canal You Tube, en directe perquè tots els manacorins hi poguessin participar des de ca seva.

Menorca celebra la Diada amb actes institucionals

També és festa a Menorca, on celebren la Diada del Poble de Menorca commemorant la conquista catalana. A causa de la pandèmia, de l'agenda festiva només s'ha pogut fer el tradicional Mercat de Dàtils i Taronges i la processó dels Tres Tocs, a Ciutadella, que ha canviat l'itinerari i l'acte central de la festa s'ha hagut de fer dins la Catedral. Avui vespre tindrà lloc un concert de Cris Juanico, al Teatre Principal de Maó.

I també avui hi ha hagut festa a Sant Antoni de Portmany. A les 12, missa solemne que ha anat seguida de la processó i la beneïda d'animals, que s'ha recuperat després que l'any passat no se celebrés per mor de la pandèmia.