Enlaces accesibilidad

El temporal de mestral deixa un rastre d'arbres caiguts i ratxes de 145 km/h a Alfàbia

  • El vent bufa de mestral i ponent i ha batut rècords a l'interior de Mallorca
  • A Binissalem ha bufat a 121 km/hora

Por
Al Port d'Andratx les ones de ponent han pegat amb molta força a l'espigó i al far
Al Port d'Andratx les ones de ponent han pegat amb molta força a l'espigó i al far

Horabaixa accidentat a l'illa de Mallorca pel temporal de vent que està provocant nombrosos problemes a l'interior i el nord de Mallorca. Els bombers ja compten més de 160 incidències.

Arbres arrabasats a Inca

A localitats com Inca, ràfegues de fins a 133 km/h han arrabassat molts arbres a la Gran Via Colom. Al polígon de Binissalem, també han sortit volant teulades de naus industrials. Una portassa ha caigut i provocat ferides a una dona que caminava pel carrer.

A la comarca, també hi ha problemes amb el trànsit. De fet, està tallada ara mateix la Ma-2111 a l'entrada de Lloseta per caiguda de cables elèctrics.

Problemes amb l'electricitat

Els problemes de subministrament afecten els municipis de Campanet i Búger que estan sense llum des de devers les 15:00 h. La ràfega més forta registrada fins ara ha arribat als 145 km/h al Puig d'Alfàbia.

La segona més forta registrada des de fa vint-i-set anys. A Binissalem, se n'ha mesurat una altra de 121 km/h, rècord absolut de l'estació meteorològica.

Ports tancats

La mestralada ha provocat també problemes a les comunicacions marítimes, tot i que a darrere hora del dia només estava tancat el port d'Alcúdia, d'on surten els vaixells que comuniquen Mallorca amb Menorca.

Al port d'Andratx les ones també han pegat amb molta força a l'espigó i al far. L'AEMET manté activat l'avís taronja per fort vent a l'interior de Mallorca fins aquesta mitjanit. L'alerta groga a la mar afecta Mallorca i Menorca.