Enlaces accesibilidad
Dret a l'autodeterminació

Torra insta Sánchez a un diàleg sense condicions

  • Pedro Sánchez respon Torra que si vol parlar, que parli primer amb els catalans
  • El president de la Generalitat es queixa que no li respon les trucades

Per
Torra insta Sánchez a un diàleg sense condicions

El president de la Generalitat , Quim Torra, ha comparegut de forma excepcional al Parlament i ha celebrat que tant el Govern com la cambra catalana caminin en la mateixa direcció cap a la unitat. Torra també ha instat el president en funcions Pedro Sánchez a un diàleg sense condicions per resoldre el conflicte a Catalunya i l'ha acusat de no respondre a cap de les seves cinc trucades. El President ha arribat a demanar al primer secretari del PSC, Miquel Iceta, el número de telèfon de Sánchez.

Torra urgeix a Sánchez el

El president de la Generalitat, Quim Torra, durant la roda de premsa de cada dimarts al Palau de la Generalitat ae

Sánchez respon Torra que si vol parlar, que parli primer amb els catalans.

Sánchez respon Torra que, primer, ha de condemnar la violència.

Ja tenim la sentència. S'ha acabat el temps de l'equidistància. O estem amb els represaliats o amb els repressors

Retret de Torra també als comuns. Els acusa d'equidistants. Així s'ha expressat en resposta a la presidenta dels comuns a la Cambra catalana, Jéssica Albiach, qui li ha preguntat si insisteix en la "via unilateral" després que la setmana passada Torra llancés la proposta d'exercir l'autodeterminació en aquest mandat. I obren un nou front, demanant la dimissió del conseller d'Interior, Miquel Buch per les actuacions dels Mossos a les protestes.

L'oposició critica la proposta presentada pels grups independentistes

NOU POLS AL TC

Els tres grups independentistes del Parlament desafien el Constitucional amb una proposta de resolució conjunta. El text planteja de nou la reprovació del Rei i el dret d'autodeterminació, suspeses per l'Alt Tribunal, i rebutja la sentència del Tribunal Suprem. Els lletrats de la cambra adverteixen Roger Torrent i els membres de la Mesa que poden incórrer en desobediència, però Torrent afirma que no pensa censurar als diputats i que assumeix les conseqüències.

Torra defensa el dret a l'autodeterminació

La resposta unitària ha arribat, però de moment, només sobre el paper. No es votarà fins després de les eleccions, al ple previst pel 12 de novembre. Una proposta de resolució que suposa un nou pols amb el Tribunal Constitucional

La Mesa l'ha admès a tràmit, malgrat l'avís del Constitucional que es poden obrir procediments penals.

DISCREPÀNCIES ENTRE ELS INDEPENDENTISTES

Aquesta proposta conjunta, però, no amaga les discrepàncies entre ERC, Junts per Catalunya i la CUP. De fet, la resolució ha perillat aquest mateix matí. Reunió a primera hora de Junts, avui inusualment al Palau de la Generalitat, i anades i vingudes als depatxos del Parlament, i és que la CUP ha demanat que no es tramités d'urgència, el que impossibilita que es voti fins després del 10N. Retrets mutus, això sí en privat, d'electoralisme. La CUP reconeix que la gestió del Govern no és la millor com per vendre ara una foto d'unitat.

Els grups independentistes accepten tramitar la resolució que defensa l'autodeterminació i reprova el rei