Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Daniel Domenjó va arribar a TVE Catalunya al 2002 per presentar l'informatiu Midgia. Al 2004, en la celebració del centenari de la mort de Dalí, va presentar una sèrie dedicada a l'artista. Posteriorment passà a presentar "El debate de La2" que s'emetia per a tota Espanya. Sempre vinculat a l'actualitat, va presentar, al 2005, el concurs "Estar al dia" on els concursants havien d'estar atents a la informació que es publicava als diaris. També va presentar el programa "Catalunya avui" i va col·laborar en diverses gales i lliuraments de premis junt amb professionals com Olga Viza. Va retransmetre la cavalcada de Reis junt amb els Lunnis, l'any 2006.

Sensibilizado por la guerra que le tocó vivir en su país, un ciudadano japonés llegó a Galicia hace unos años para prestar ayuda en esa tarea. Ya no está con nosotros, pero su recuerdo perdura entre quienes le vieron rebuscar entre las fosas.

Entrevistem: Marcel Gorgori

L'any 1995 TVE va emetre un programa dedicat a explicar la vida d'un personatge reconegut, una versió moderna del mític 'Esta es su vida'. El programa era 'Un paseo por el tiempo' conduït per Júlia Otero i pel qual van passar diferents personalitats com artistes, escriptors o pensadors. 'Un paseo por el tiempo' durava tres hores i, a més d'entrevistar en profunditat un convidat, hi desfilaven persones relacionades amb ell que glossaven la seva vida.

Aquesta setmana, a 'Memòries de la Tele', descobrim uns dels departaments més importants a l'hora de realitzar qualsevol peça per televisió: el departament de vídeo i muntatge. Parlarem amb Ramon Carballido, històric muntador de Televisió Espanyola a Catalunya, que ens explicarà els inicis i les característiques dels primers formats d'enregistrament, com el cinema i les cintes d'una i dues polzades. Del present i el futur ens en parlarà Enric Ferrés, muntador també de la casa. Entre tots dos ens ajudaran a conèixer com funciona i quina ha estat l'evolució dels sistemes d'enregistrament, que ens han permès filmar i tenir constància de tot allò que s'ha emès i s'emet per televisió.

Hoy han dado por finalizadas, oficialmente, las excavaciones en la zona donde hasta ahora se creía que estaban entrerrados el poeta y otras personas fusiladas junto a él en la guerra civil. El informe de la búsqueda asegura que allí ni siquiera hubo enterramientos.

La excavación de las seis posibles fosas en el paraje de Alfacar, donde algunas investigaciones situaban los restos del poeta Federico García Lorca, ha culminado sin que se haya localizado ningún resto humano y con evidencias científicas de que "nunca hubo enterramientos en esa zona". (18/12/09)

Al pròxim Memòries de la Tele, presentat pels veïns de Sant Feliu de Llobregat, repassarem la trajectòria de Jordi Llonch, periodista que va participar intensament en la renovació de TVE a Catalunya els anys de la "desconnexió". També recuperarem el programa musical Luces en la Noche amb el crític musical Josep M. Francino. El Memòries del Carrer recordarà el programa Tariro, Tariro amb els veïns d'Argentona.

A nueve kilómetros de Granada y 73 años después de su asesinato, comienzan las excavaciones donde podrían encontrarse los restos del poeta Federico García Lorca. Bajo unas estrictas medidas de seguridad, los arqueólogos excavarán en 4 de las 6 fosas localizadas. Concluye así un prolongado proceso judicial iniciado por las familias de Galadí y Galindo, uno de los dos banderilleros anarquistas y el maestro republicano, enterrados junto al poeta.

La excavación de las seis posibles fosas ubicadas en el paraje de Fuente Grande de Alfacar (Granada), en las que podrían estar los restos de Lorca y que comenzarán este jueves, se prolongarán al menos durante dos meses.

La familia de Miguel Hernández y diferentes asociaciones han presentado dos iniciativas para restaurar la memoria del conocido como poeta del pueblo. Quieren que se reconozca que su condena a muerte durante la dictadura franquista fue injusta.