Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Un guàrdia civil mor en un accident de trànsit avui matí a la carretera Palma-Alcúdia; un vehicle circulava en sentit contrari i ha envestit la seva moto. El jutge ordenà presó preventiva sense fiança per a l'exgerent de la funerària de Palma per evitar que infleixi en la investigació. Les benzineres ja apliquen els augments dels preus aprovats pel Govern, els ciutadans es queixen de l'apujada que encara no s'ha reflectit als estancs. El ministre de Foment dona el sus a les obres de la variant de Ferreries, José Blanco anuncià que millorarantota la carretera general. Cap de setmana de calor i de festes: Les Àguiles ballaren l'ofrena de l'ofici del Corpus, a Pollença, y A Palma, la commemoració del Dia de les Forces Armades omplí de gent el Parc de la Mar.

La direcció del PP confia en l'honorabilitat de l'exconseller Cardona , el partit se sent perseguit per la Fiscalia i se'n queixarà al Poder Judicial. Els jubilats europeus allargaran la temporada; s'esperen 40.000 turistes l'hivern que ve gràcies al Pla Senior de turisme europeu, el secretari d'Estat de turisme, Joan Mesquida, diu que així s'allargarà la temporada turística. El nou Pla General d'Eivissa preveu construir 15 habitatges de protecció oficial al barri de la Penya; el PGOU ha entrat a la recta final de la tramitació. Els veïns de la plaça de Toros de Palma es queixen de les molèsties provocades per l'enregistrament d'un programa d'una televisió alemanya i d'altres espectacles durant l'estiu. Lorenzo vol ser líder

a Montmeló, intentarà recuperar el lideratge del mundial a Montmeló.

El PP decideix que Francesc Fiol i Antoni Pastor siguin, un any per hom, portaveu del grup parlamentari en substitució de Rosa Estaràs. Bona part de la plantilla d'administració d'Spanair no vol traslladar-se a Barcelona. El president de la companyia amenaça acomiadar-los. La companyia Air Nostrum, que fa els vols interilles, anuncia un Expedient de regulació d'Ocupació que podria afectar 570 treballadors. La Universitat afronta el Pla de Bolonya amb 25 titulacions adaptades; Empresarials es podrà fer en anglès. El president del Menorca Bàsquet, Josep Lluís Sintes, nega que s'hagi embutxacat 150 mil euros, com informà el diari Marca.

Rumasa i Kraft signen l'acord de compravenda de la fàbrica de formatge de Maó; l'operació inclou mantenir tots els llocs de feina. El nou vaixell que uneix Mallorca i Menorca posa més freqüències per a les festes de Sant Joan, el catamarà fa la ruta entre Cala Rajada i Ciutadella en una hora. Es desplomen les vendes i els preus dels habitatges de les Balears; els primers mesos de 2009 s'han signat la meitat de vendes que ara fa un any. Nadal jugarà a Wimbledon i participarà en el Torneig de Wimbledon, però haurà de fer recuperació intensiva per estar al 100%. La UCE suspèn provisionalment el ciclista Internacional Antoni Colom al detectar EPO en unes anàlisis; Colom nega que hagi pres res.

Acaba el període de sessions del Parlament i Rosa Estaràs s'acomiada de diputada autonòmica per anar a Brussel·les. El centre de Joan Crespí entrarà en funcionament el mes d'agost; no atendrà malalts medul·lars, però sí discapacitats físics. Demà comença la Selectivitat y les biblioteques plenes d'estudiants són l'escenari de les hores prèvies als exàmens.Les pròximes hores sabrem si Rafel Nadal jugarà a Wimbleden; tot depèn de les proves que li han fet al genoll. El Barcelona s'interessa per Miquel Àngel Moyà, el porter de Binissalem reconeix que hi ha contactes amb el campió d'Europa.

Els residents a les Balears també acudiren a les urnes, però només un 15% s'havien inscrit per votar. El president Antich es reuneix amb els ecologistes del GOB; volen traslladar-li la preocupació per la conservació del territori. Cap de setmana de fires a Mallorca: de dia, la de la taronja a Sóller; de nit, la de la patata, a Sa Pobla. Victòria de Federer al Roland Garros l'acosta a la posició de Rafel Nadal, el manacorí és avui a Barcelona, on es fa proves mèdiques per decidir si va a Wimbledon.

Unió Mallorquina continua les negociacions per elegir la directiva; El principal escull: el nom del secretari general. Ja s'han esbucat les 14 construccions il·legals des Codolar a Sant Josep, ara es demoliran més cases al cap Falcó. Informatiu Balear ja es pot veure a Internet a la plana de rtve.es.El port de Ciutadella està tancat per perill de rissaga, els vaixells són desviats al port de Maó. Rafel Nadal parteix aquest cap de setmana cap a Anglaterra on ha de disputar Wimbledon.

Es tanca la crisi a Unió Mallorquina. Miquel Àngel Flaquer en serà el president de consens. Dilluns ho faran oficial. Els 15 treballadors de l'Hotel Sur de Cala Bona continuen tancats i demanen una solució al conflicte. L'associació Slow Food comença la recuperació dels fruiters tradicionals de Mallorca. Fins diumenge, Fira del llibre al Born de Palma. Els llibreters diuen que amb la crisi llegim més.

Continua la protesta dels treballadors de l'hotel Sur de Cala Bona, a Son Servera; Turisme hi enviarà una inspecció. Un incendi obliga a desallotjar uns apartaments del port d'Alcúdia, hi resulten intoxicades pel fum una nina i una dona. Avui és el Dia Nacional del Donant d'Òrgans i Teixits; enguany 19 donants han permès l'extracció de 66 òrgans a les Illes. Rafel Nadal avui fa 23 anys; cap tennista de la història a la seva edat ha aconseguit un palmarès tan brillant.

Les Balears són l'única comunitat on abaixà l'atur el mes de maig gràcies al començament de la temporada. El Parlament aprova la llei de Serveis Socials, que garanteix que cap ciutadà no passarà gana; És pionera a Espanya. El Consell de Menorca licita les obres de la variant de Ferreries, un projecte històric per a l'illa. Vos mostrarem el vídeo que hem fet per animar Rafel Nadal després de la derrota de París.

Una sentència obliga a esbucar 24 apartaments construïts de manera il·legal a Cala Llamp, a Andratx, durant la batlia d'Eugenio Hidalgo. L'Ajuntament de Palma i el grup Barceló negociaran una solució al conflicte del Palau de Congressos de Palma. Milers de persones participen a Palma ena la manifestació del Círculo Balear a favor del bilingüisme. Fires i festes del cap de setmana; serem a Binissalem, Alaró i a la desfilada de carrosses de Manacor. El Mallorca acaba la temporada amb 51 punts i essent novè de la primera divisió, ara comença una etapa nova.

ARA es reuneix el consell d'administració del Palau de Congressos per debatre sobre la paralització de les obres anunciada per Barceló.El decret Grimalt. Pretén incentivar la construcció accelerant els tràmits dels controls mediambientals. Els pescadors de Mallorca acusen els tonyinaires de Tarragona de destruir el fons marí de les illes amb les seves arts de pesca.Cremen 7 hectàrees al bosc del Toro, a Calvià. Es posaren en alerta tots els dispositius d'emergència.Rafel Nadal promociona la imatge de les Illes.Avui juga a París per TVE. El Mallorca juga el darrer partit de la temporada contra el Vila-Real. Ja prepara la proxima temporada.

El TSJB veu la querella contra un jutge, el tribunal superior es trasllada a Eivissa per veure la querella contra el jutge Espinosa, que instruïa el cas Eivissa Centre. Les obres públiques provoquen molèsties, les obres públiques a Maó perjudiquen els comerços y l'Ajuntament diu que serà una millora per a la ciutat. Volen recuperar la cranca a Cabrera; amollen mig centenar de cranques a la mar de l'arxipèlag de Cabrera per recuperar una espècie gairebé extingida. L'Uss Batan és el primer vaixell de l'armada nord-americana que atraca a Palma en tres anys; una ONG diu que és una presó flotant. Rafel Nadal guanya a París y suma la trentena victòria consecutiva.

Microsoft inaugura al Parc Bit de Palma el primer centre d'Innovació en Turisme del món. El govern destina 1 milió 800 mil euros al Pla per renovar els cotxes usats. Se'n beneficiaran 4 mil conductors. El comptable imputat en el cas Son Oms torna al Consell de Mallorca 12 mil euros que cobrà per un informe copiat. Carme Riera presenta "Amb ulls americans", una novel·la que, amb humor, se'n riu dels tòpics catalans. Rafel Nadal juga avui contra el rus Gabasvili.

El govern balear aporta 500 euros per poder comprar un cotxe nou, una mesura que enfronta Bloc i PSOE. El conseller d'Economia, Carles Manera, diu que cerca la fórmula per pagar 40 milions d'euros que deu als ajuntaments. Intenten salvar el lledoner del convent de Sant Bartomeu, d'Inca. Té més de 400 anys i s'ha xapat per la meitat. Una dona de 71 anys mor atropellada per un autobús a Palma, la policia investiga què va passar. Rafel Nadal suma 29 victòries consecutives al Roland Garrós de París i supera el rècord de Borg.

Aquesta setmana acabaran d'esbucar Can Cretu, a Sant Antoni, i comencen els tràmits per tomar les cases del Puig d'En Serra. Les Balears impulsen el Pla de Ciència i Tecnologia: invertiran 326 milions d'euros en I+D. Fires de cap de setmana: la mostra agrícola i ramadera de Manacor i la fira ecològica i pagesa de Puigpunyent. És temps de tondre les ovelles. Ha passat el temps de les tisores i ara empren màquines per fer més via. El Mallorca guanya el Madrid per 1 a 3 amb gols de molta qualitat com el de Cléber Santana.

Comença la campanya de les eleccions europees de dia 7 de juny. Es renova el Parlament d'Estrasburg. Els familiars dels ancians ingressats a la residència d'Inca, satisfets pel canvi de l'empresa concessionària. Avui ha de quedar reparada l'avaria de la dessalinitzadora de Vila. Des de dimecres vessa a la mar salmorra. El Mallorca juga diumenge el penúltim partit de la temporada contra el Madrid.

El govern retira a l'empresa Aser la gestió de tres residències d'ancians, inclosa la d'Inca, on varen ser denunciats maltractaments. Obres a tot arreu, a Maó els comerciants es queixen de les molèsties que provoquen i demanen celeritat. Avui comença la campanya electoral per als comicis de dia 7 de juny. S'elegeixen els diputats al Parlament europeu. El curs que vé ja es podran cursar a les Illes els estudis de Medicina, la facultat estarà a l'hospital de Son Espases.

El govern reconeix la mala situació econòmica que pateixen les Illes. El PP diu que no s'apliquen les mesures necessàries per sortir-ne. El jutge imputa Damià Nicolau, exsecretari general d'UM, en el cas Son Oms. Declararà dimarts que ve. Els arqueòlegs estudien si els esquelets de la plaça dels Pins de Ciutadella són soldats turcs del segle XVI. L'Ajuntament de Palma tornarà tapar les restes de la murada trobades a la Porta de Santa Catalina. Divendres s'estrena la darrera producció del Teatre Principal de Palma, dirigida per Joan Carles Bellviure.

Un home mor atropellat pel tren a Palma. El Serveis Ferroviaris investiguen el que ha passat.

Les petites i mitjanes empreses estan ofegades perquè els bancs han reduït la concessió de crèdits.

L'hospital nou de Can Misses començarà a funcionar el 2011. El novembre en posaran la primera pedra.

Els arqueòlegs troben restes humanes durant les obres de remodelació de la plaça dels Pins a Ciutadella.

Avui fa 10 anys que el Mallorca jugà la final de Birmingham. Escoltarem Héctor Cúper, l'entrenador d'aquella. (19/05/09)