Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, obre avui ronda de contactes amb els grups parlamentaris per mirar d'arribar a un consens davant l'etapa que s'obre amb reptes importants com la recuperació econòmica i el diàleg amb l'Estat en un escenari que es veurà marcat per la decisió sobre els indults als líders independentistes. Avui, encara amb el ressò de la concentració de Madrid en contra d'un possible indult convocada per la plataforma Unión 78.

Pere Aragonès i els agents socials presenten avui l'acord per repartir els prop de 1.000 milions d'euros d'ajudes directes de l'Estat per als sectors econòmicament més afectats per les mesures anticovid. Mentre els indicadors continuen la seva millora sostinguda.

De les previsions del dia destaca la primera reunió de la mesa institucional que ha de debatre sobre l'ampliació de l'aeroport del Prat.

En plana esportiva, el Barça guanya la seva desena Lliga de Campions de handbol, el Girona fa un pas més per ser l'any vinent a primera en haver guanyat ahir al Rayo Vallecano.

El president de la Generalitat, Quim Torra, té previst anunciar avui noves mesures per combatre la propagació del virus. Serà al migdia, després de reunir-se amb els consellers de Salut, Interior, Presidència i amb el vicepresident. Torra ha dit que les escoles han de començar sí o sí al setembre, i per això demana un esforç permanent als ciutadans.

Terrassa viu el segon dia de dol dels tres decretats després de la mort d'una veïna pressumptament a mans del seu germà. L'home, que tenia, antecedents per maltractament, està a l'espera de passar a disposició judicial.

Avui han de començar les negociacions entre la direcció d'Acciona i el comitè d'empresa en relació a l'ERO que la companyia va anunciar que aplicaria a la plantilla que treballa per a Nissan. Tot plegat plegat després de què es confirmés la data definitiva del tancament de les plantes que la multinacional japonesa té a Catalunya.

En plana esportiva no ha pogut ser per al Girona. L'equip continuarà jugant a segona divisió, després de perdre contra l'Elx la final del playoff d'ascens a primera.

Catalunya empitjora pel que fa a la incidència de la pandèmia. Les xifres de contagis i persones ingressades ens fan retrocedir a la situació de fa dues setmanes. La major part dels brots que s'estan detectant tenen el seu origen en trobades amb familiars i amics. El govern insisteix en que cal limitar els contactes per doblegar la corva i evitar ingressos hospitalaris.

Els cribatges massius que s'estan fent arreu del territori català arriben avui a Reus i a l'Hospitalet de Llobregat. Mentre Salut i Educació acaben de perfilar el retorn a les aules d'aquí a tres setmanes. Manca saber aspectes com si s'haurà de fer servir mascareta dins l'aula o quina serà finalment la ràtio de les classes. Les mesures s'anunciaran en els pròxims dies i probablement es prenguin en funció de l'evolució de la pandèmia.

De l'àmbit polític l'eurodiputat de Junts per Catalunya, Toni Comín, reconeix que JxCat i ERC es troben en una situació de "guerra freda".

En clau esportiva el Girona es jugarà l'ascens a primera en el partit de tornada de la final del playoff. Ahir l'encontre d'anada va acabar en empat a zero contra l'Elx.

  • El magistrado Ángel de Pedro considera que el club catalán no ostenta la cualidad de ofendido ni perjudicado
  • Sí acepta la personación del Valladolid como acusación particular en el caso que instruye el amaño de partidos

El President de la Generalitat, Quim Torra, està citat a declarar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per un pressumpte delicte de desobediència, per no haver retirat els llaços grocs i altra simbologia independentista dels edificis de l'administració autonòmica en els terminis que li va marcar la Junta Electoral Central abans de la campanya electoral de les generals del 28 d'abril.

El Tribunal Suprem permet als líders independentistes en presó preventiva que han obtingut escó al Congrés o al Senat assistir el 21 de maig a la sessió de constitució de les Corts Espanyoles. El tribunal rebutja però paralitzar el judici i aixecar-los la situació de presó preventiva.

Esquerra Republicana reuneix al seu grup parlamentari per acabar de decidir sobre la designació demà al Parlament de Miquel Iceta com a senador.