Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El presidente del Gobierno, Mariano Rajoy, ha pedido "normalidad" ante el proceso judicial que afronta por la consulta del 9 de noviembre el portavoz del PDeCAT, Francesc Homs, ya que, según ha dicho, está sometido a la ley como los 46 millones de españoles. Además, le ha recordado que España tiene "muy buena salud", después de que el diputado de la antigua Convergencia vaticinara "el fin del Estado español" si es condenado en ese juicio. "Esto son cosas que ha dicho el señor Homs probablemente sin pensarlo demasiado. Aquí lo importante es que los tribunales actúen y todos acatemos sus resoluciones", ha declarado Rajoy.

El ministro de Justicia, Rafael Catalá ha afirmado que las declaraciones realizadas este lunes por el ex consejero de Presidencia catalán Francesc Homs, en las que afirmaba que si el Tribunal Supremo lo condena será el fin del Estado, "no tienen ningún sentido" y que sólo están vinculadas a "un interés particular de un señor que no quiere ser condenado". "Es algo legítimo" para no ser condenado, ha añadido, pero "si ha cometido algún delito y así lo acredita un tribunal tendrá la sentencia que corresponda", ha mantenido el ministro este lunes durante una visita a las obras del nuevo edificio de los juzgados, en Albacete.

COMENÇA EL MOBILE.S'ESPEREN MÉS DE 100 MIL PARTICIPANTS A LA FIRA TECNOLÒGICA MÉS GRAN DEL MÓN.

COMENÇA EL MOBILE. PANTALLES MÉS GRANS I MILLORS CÀMERES SÓN LES GRANS NOVETATS DEL SECTOR.

JUDICI HOMS. EL SUPREM JUTJA L'EXCONSELLER PER PREVARICACIÓ I DESOBEDIÈNCIA AL CONSTITUCIONAL PEL 9N.

NO HA POGUT SER. EL CURTMETRATGE CATALÀ "TIMECODE", DE JUANJO GIMÉNEZ, ES QUEDA SENSE OSCAR.

FREC A FREC SENSE FI. EL BARÇA GUANYA L'ATLÈTIC (1-2) PERÒ VEU COM EL MADRID REMUNTA A VILA-REAL (2-3) AMB POLÈMICA.

El exconseller de Presidencia de la Generalitat catalana Francesc Homs se ha quejado durante el juicio con tra él por desobediencia el 9N de que el fiscal le formulara nuevas preguntas cuando aún no había acabado de contestar la anterior. Al respecto, el juez Manuel Marchena, presidente de la Sala del Tribunal Supremo que le juzga, ha advertido que "siga hablando", y le ha garantizado que "no va a tener ninguna cortapisa para expresar todo lo que crea oportuno en el ejercicio de su defensa".

Arrenca una nova edició del Mobile World Congress que batrà tots els rècords: 100.000 congressistes, 2200 empreses, hotels al 100 per cent i més de 13.000 llocs de treball temporal. Aquesta vegada no hi haurà vagues al transport públic, que es reforçarà tota la setmana per garantir l'accés als recintes de Gran Via de L'Hospitalet i Montjuic.

Hola bon dia, oficialment el Mobile comença demà però ja hem vist alguna de les novetats que s'hi presenten. Blackberry, per exemple, ja ha mostrat una de les seves apostes per renéixer...Entre les presentacions més esperades hi ha la de Nokia, que torna a fabricar telèfons mòbils. El que està en marxa a aquesta hora és el dinar oficial que reuneix a autoritats, directius i professionals de 350 multinacionals. De seguida hi anirem en directe.

La setmana començarà intensa. Dilluns arrenca al Tribunal Suprem, a Madrid, el judici a Francesc Homs per la seva participació en la consulta del 9N. Aquest matí l'exconseller ha vinculat el paper de la justícia amb la fi de l'estat espanyol.

En aquest cap de setmana de carnava ens aturarem a veure un dels més tradicionals. El de Solsona. Va ser el primer recuperat després del franquisme i declarat festa d'interès turístic. Anit més de 10.000 persones s'hi van aplegar atrets per la gresca, els gegants i la popular penjada del ruc.

Superdiumenge de futbol, amb els equips catalans sense marge d'error. L'Espanyol ja ha fet la feina guanyant l'Osasuna a Cornellà. Mentre que el Barça es juga, a un quart de cinc al Calderon, bona part de les opcions a guanyar el títol de lliga.

"Timecode" del català Juanjo Giménez competirà aquesta nit per l'Oscar a millor curtmetratge en una nova edició de la gala del cinema a Hollywood. Giménez ja ha guanyat la Palma d'Or a Cannes i fa dues setmanes el Goya.

 

 

 

Més enllà dels nous telèfons, es parlarà molt d'intel.ligència artificial, realitat virtual, cotxes i ciutats connectades i la connexió 5G. Però a l´Informatiu hem volgut saber com es viu el Mobile a nivell de carrer a la ciutat de Barcelona.

Cap de setmana de carnaval. Un dels més tradicionals és el de Solsona. Va ser, a més, el primer recuperat després del franquisme declarat festa d'interès turístic. Més de 10.000 persones s'hi van aplegar anit atrets per la gresca, les bates, els gegants i la popular penjada del ruc.

Acabem una setmana amb molta activitat als jutjats i tribunals però també amb successos d'impacte com el de dimarts a Barcelona. La policia va detenir a trets el conductor d'un camió amb butà que circulava contra direcció. Ho hem recollit al resum de la setmana.

El Rey ha asegurado hoy que la colaboración "leal y generosa" entre las diversas instituciones del Estado constituye una "exigencia ineludible" y es la mejor vía para impulsar el crecimiento económico, el progreso social y un mayor conocimiento entre las personas.Ha transmitido este mensaje durante su intervención ante el presidente de la Generalitat de Cataluña, Carles Puigdemont, y las otras autoridades que han asistido a la cena de bienvenida del Mobile Wordl Congreso (MWC) en el Palau de la Música de Barcelona.

Siguen conociéndose nuevos datos de la "trama del 3%" sobre el supuesto pago de comisiones ilegales a Convergencia a cambio de obra pública. Televisión Española ha tenido acceso a la parte del sumario en el que se ponen de relieve las presuntas irregularidades contables del partido.

Más de 100.000 congresistas de todo el mundo han colgado ya en los hoteles de Barcelona y el área metropolitana el cartel de completo. Participan en el Mobile World Congress 2.200 empresas, 195 de ellas españolas y se crearán 13.200 puestos de trabajo temporales. Doce años ya que se celebra este evento de tecnología móvil, el más importante del mundo que deja en torno a 465 millones de euros.

Entre els anys 2011 i 2016, la demarcació de Tarragona ha estat la que més habitants ha perdut de tot Catalunya, segons un estudi de la Confederació empresarial de la província. Especialment complicada és la situació a quatre comarques d'interior que, segons els experts, corren risc de desertització. Els ajuntaments han posat en marxa plans per fixar població però els veïns d'aquests municipis alerten que si no es creen llocs de treball, difícilment es podrà establir gent jove.

Cada any el Mobile posa de manifest COM la tecnologia mòbil han canviat la nostra vida. En molts casos per millorar-la però a vegades també planteja alguns problemes. Dels canvis socials que comporten i comportaran, dels problemes de privacitat i dels principis ètics que s'haurien de tenir en compte en parlem avui a l'entrevista amb l'expert digital, Genís Roca.