Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • L'expresident Artur Mas serà el primer a declarar aquesta tarda al Suprem com a testimoni de la defensa en el judici contra l'exconseller Fransecs Homs pel 9N. Mas ja va ser jutjat al Tribunal Superior de Catalunya per aquest fet i encara està a l'espera de conéixer la sentència. / Torn per a més testimonis en la segona jornada del judici contra Francesc Homs pels delictes de prevaricació i desobediència per haver tirat endavant la consulta del 9N tot i la suspensió del Constitucional. Un dels més esperats... el d'Artur Mas. La Isabel Palacions ens ho explica......
  • El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha admès a tràmit la nova querella contra Carme Forcadell i els tres membres de la mesa de Junts pel Sí per permetre la votació de la resolució del referèndum del debat de política general.
  • I a la roda de premsa posterior a la reunió del govern de la Generalitat la portaveu Neus Munté ha reconegut que "es podia haver explicat millor" sobre la reunió que van mantenir Puigdemont i Rajoy i que ella mateixa va negar repetides vegades fins el dia abans que es filtres que la trobada ja s'havia produit. Munté defensa haver negat la reunió perquè hi ha fets de l'agenda, diu, que no s'havien d'explicar
  • El jutge de l'audiència nacional José de la Mata ha citat a declarar Oriol, Marta i Mireia Pujol Ferrusola els dies 27 i 28 de març dins la causa que investiga l'origen de la fortuna familiar. De la Mata creu que hi ha indicis d'un delicte continuat de blanqueig de capitals en els moviments de fons de la família, gestionats principalment pel germà gran, jordi Pujol Ferrusola. Oriol Pujol és l'únic dels germans que no estava investigat en aquesta causa.
  • Segon dia de Mobile World Congress centrat en les moltes solucions de l'internet de les coses que ens facilitaran la vida ben aviat. En 3 anys el nombre d'objectes connectats a internet serà de 26.000 milions, 30 vegades més que el 2009. Un dels àmbits on es presenten més novetats és en l'automoció. En pocs anys veurem cotxes que condueixen sols i que envien informació als altres vehicles per millorar la seguretat a la carreterea i fer els desplaçaments més còmodes....
  • Alerta per un vídeo que mostra l'agressió sexual a un NADÓ i que circula per diferents països. A Catalunya hi ha dues dones detingudes per difondre'l . Els mossos alerten que el reenviament també és un delicte de difusió de pornografia infantil amb penes de presó.
  • El Barça rep demà l'Sporting, en una jornada intersetmanal de lliga en la que els blaugrana volen confirmar la seva recuperació.
  • La banda madrilenya HOMBRES G va ser un fenòmen de masses als anys 90 que omplia estadis i venia milions de discos a Espanya i a Llatinoamèrica. Avui actuen al Liceu de Barcelona, un concert poc habitual on barrejaran els seus grans èxits amb cançons inèdites que formaran part del seu proper disc....

¿Se imaginan poder dejar preparada la comida antes de llegar a casa? Con una aplicación presentada en el Mobile World Congress es posible. Y hay trampas para ratones que avisan al móvil cuando han cazado al intruso. En tres años el número de objetos conectados a Internet será de 26.000 millones, 30 veces más que en 2009.

Els cotxes del futur és una de les grans estrelles del Mobile World Congress. Cotxes cada vegada més connectats per fer més fàcil la conducció. Avui veurem vehicles que es mouen amb les indicacions que es donen des d'un mòbil, altres que aconsellen la millor ruta per evitar retencions o els que ens recomanen restaurants. L'altre gran objectiu és aconseguir cotxes que vagin sense conductor.

Segon dia del Mobile World Congress que té avui i demà la seva rèplica el Mobile Social Congress. Un espai per denunciar l'altra cara de la indústria de les tecnologies mòbils. Una denuncia que passa per l'explotació a les mines de coltan, la vulneració dels drets de molts dels treballadors que participen en el procés de fabricació i l'oligopoli en la presa de decisions.

Artur Mas declararà aquesta tarda com a testimoni al judici contra Francesc Homs per prevaricació i desobediència al haver tirat endavant la consulta del 9-N tot i la suspensió del Constitucional. Aquest matí els ex alts càrrecs de la Generalitat que han declarat han dit que en cap moment van rebre instruccions per aturar els preparatius.

Avui se celebra el dia mundial de les malalties rares, enguany dedicat a la investigació. Associacions i familiars dels malalts demanen que es destinin més recursos a trobar tractaments per aquestes malalties que, precisament pel fet de ser minoritàries, són poc conegudes, més costoses i desperten menys interès entre els laboratoris. Es calcula que un entre un 6 i 8 per cent de la població europea en pateix alguna.

Avui comença una nova jornada de lliga amb la polèmica del Vila-real-Madrid encara cuejant. Luis Enrique no ha volgut parlar ni dels àrbitres ni de Piqué i ha dit que està pletòric per afrontar el que resta de temporada. El partit de demà contra l'Sporting el qualifica de clau per millorar.
                                          

  • A hores d'ara es reprén al Tribunal Suprem el judici contra Francesc Homs per haver tirat endavant la consulta del 9N, tot i la suspensió del Constitucional. Se'l jutja pels delictes de prevaricació i desobediència i la fiscalia demana 9 anys d'inhabilitació. La Isabel Palacios ens acosta l'última hora des de Madrid....../ Francesc Homs ha arribat al Suprem acompanyat de polítics i companys de partit com Artur Mas, la portaveu del Govern, Neus Munté o el portaveu parlamentari de JxSí, Jordi Turull. També hi eren presents diputats de ERC com Gabriel Rufián. Els concentrats han apel·lat al dret democràtic a votar i han denunciat que lse'l jutge per posar les urnes.
  • Reacció també del president del govern. Mariano Rajoy diu que confia que el judici es desenvolupi amb normalitat i ha negat que una condemna a Homs pugui representar un risc per l'estat de Dret com va declarar l'exconseller.
  • És la primera imatge que es té quan s'arriba al Mobile World Congress: la dels milers i milers d'assistents al Congrés. Aquest any se'n preveuen més de 100 mil, superant tots els rècords d'aquest esdeveniment que revoluciona l'àrea metropolitana de Barcelona./ I és que les xifres del certamen maregen. 465 milions d'euros d'impacte econòmic, 13 mil llocs de treball i, sobretot, centenars de propostes i novetats sobre les tecnologies mòbils. El més buscat són les estrenes d'algunes de les grans companyies del sector que competeixen per tenir-hi protagonisme./ El Rei Felip Sisè ha inaugurat oficialment el Mobile aquest matí.... L'expectació mediàtica era màxima... A la comitiva l'acompanyava el president Puigdemont, i hi havia també els vicepresidents Santamaría i Junqueras./ L'estrena del Mobile no ha comportat de moment grans problemes de mobilitat a l'àrea de Barcelona.
  • A la lliga, el Barça continua, amb un partit més, a un punt del Madrid... Sense temps per reposar els de Luis Enrique ja preparen el duel de dimecres contra l'Sporting al Camp Nou després de superar amb èxit la prova de foc que representava jugar al Calderón contra l'Atlètic de Madrid.
  • El Museu Europeu d'Art Modern de Barcelona presenta aquests dies la retrospectiva més ambiciosa feta mai sobre l'escultor català JOSEP SALVADÓ JASSANS, una figura clau en l'art figuratiu català del segle XX que ha anat guanyant influència en els últims anys.

Las grandes compañías del sector de la telefonía compiten por el protagonismo en el Mobile World Congress de Barcelona. Teléfonos, tablets, dispositivos móviles. Los nuevos dispositivos perfeccionan sus prestaciones fotográficas: Cámaras 360º que nos acercan al nuevo selfie: ‘el sorroundie’, una autofoto que captura todo el entorno. La mayoría de pantallas se amplían y la información ocupa casi todo el anverso del dispositivo.

El Mobile World Congress arranca con una previsión de récord de asistentes, más de 100.000 personas. El metro, este año sin huelgas, ha sido el transporte preferido por muchos para llegar hasta las puertas del Congreso.

La federación de actividades de restauracion y ocio nocturno prevé que los congresistas pueden gastar hasta 300 euros diarios en sus locales. Apartamentos y hoteles ya han colgado el cartel de completo. En torno al Congreso se han establecido medidas excepcionales de seguridad, con vallas que protegen el recinto del paso de camiones y 600 cámaras de seguridad.

El exconseller de Presidencia de la Generalitat de Cataluña, Francesc Homs, ha declarado este lunes en el comienzo del juicio en el que se le acusa de prevaricación y desobediencia por la consulta independentista del 9N, delitos por los que se enfrenta a nueve años de inhabilitación para el ejercicio de cargos públicos. Ante el juez, Homs ha admitido los hechos por los que le incriminan y también que conocía la prohibición de celebrar la consulta. Además añade que la consulta se suspendió y se sustituyó por un "proceso participativo".

En marxa una nova edició del Mobile World Congress. Els més de cent mil assistents previstos ja poden descobrir les novetats al sector de les tecnologies mòbils. Fins dijous la cita transforma la realitat de l'àrea metropolitana en un esdeveniment que té previst un impacte econòmic de 465 milions d'euros. El rei Felip, la vicepresidenta Sáenz de Santamaría, el president Puigdemont i l'alcaldessa Colau han inaugurat el Congrés.

Pel que fa a les novetats que anirem descobrint destaquen els nous models de tauletes i telèfons dels grans del sector i sobretot allò que fa referència a l'internet de les coses, com les tecnologies poden fer més fàcil el nostre dia a dia a casa, les ciutats o el cotxe.

A banda del  Mobile l'altre gran focus d'atenció del dia és el judici a Francesc Homs. El Suprem el jutja per desobediència i prevaricació a l'haver tirat endavant la consulta del 9N tot i la suspensió del Constitucional. La fiscalia li demana 9 anys d'inhabilitació. Avui ha arribat acompanyat de representants dels partits sobiranistes.

Finalment no ha pogut ser, el curtmetratge Timecode, dirigit pel català Juanjo Gimènez, no s'ha emportat l'Oscar, que ha guanyat la pel·lícula hongaresa "Sing". A Reus, els companys de l'escola de cinema, d'on va sortir el film, no parlen de decepció, sinó que diuen sentir-se molt orgullosos d'haver arribat a la nominació.

El Barça aconsegueix guanyar en un dels camps més difícils de la Lliga, el Calderón a l'Atlètic de Madrid per 1 a 2 però una remuntada del Madrid a Vila-real, amb polèmica arbitral inclosa, deixa els blaugrana sense liderat provisional.